20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Білорусці дали 3 роки «домашньої хімії» за відео у TikTok
Білорусці дали 3 роки «домашньої хімії» за відео у TikTok

Білорусці дали 3 роки «домашньої хімії» за відео у TikTok

26-річну Тетяну Людську білоруський суд визнав винною за статтею «Образа представника влади», пише правозахисний центр «Весна» з посиланням на пресслужбу прокуратури Вітебської області.

Їй присудили 3 роки обмеження свободи без скерування у виправний заклад. Такий вид покарання називають «домашньою хімією». Це означає, що вона залишається вдома, але повинна виконувати ряд правил, наприклад, регулярно відмічатися в міліції й не вживати алкоголь.

27 березня вона опублікувала відеоролик «з ненормативною лексикою», на якому фігурував співробітник ДАІ. Далі вона опублікувала відео у своєму тіктоці, де його подивились понад 120 тисяч разів.

«За матеріалами кримінальної справи Л. 27 березня 2021 року розділяючи ідеї соціальної нетерпимості до представників влади, навмисне за допомогою мобільного телефону виготовила відеозапис з усним текстом ненормативного змісту. На ній зображені співробітники дорожньо-патрульної служби ДАІ відділу внутрішніх справ Новополоцького міськвиконкому в форменому спорядженні біля службового автомобіля», – йдеться на сайті прокуратури. 

На суді Людська сказала, що визнає свою провину. Вона розповіла у суді, що надивилась різних відео принизливого змісту щодо співробітників органів міліції. І намагаючись здобути популярність у соцмережі, вирішила сама зняти подібний ролик. 

Також у неї у неї конфіскували телефон як «засіб скоєння злочину» в «дохід держави».

Нагадаємо, що колишню журналістку «Радыё Свабода», блогерку, маркетологиню і медіаменеджерку компанії Eleven Анастасію Пілюгіну та її хлопця Владислава Піртаня заарештували на 15 діб.

Близько 11:00 Пілюгіна вийшла по ноутбук до машини, яка стояла у дворі, і зникла. Її телефон був вимкненим, але потім вмикався. Дзвінки скидалися.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко на тлі масових репресій проти журналістів незалежних ЗМІ заявив, що у країні «завершується системна робота з наведення ладу в інформаційному просторі».

Фото: з вільних джерел

Теги по теме
Беларусь Новости Инфопространство
Источник материала
Поделиться сюжетом