20 апреля, суббота
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский

Експозиція виставки акварельного живопису Тетяни Гамрищак "Коли з`являється ластовиння".

Вчора, 26 червня 2018 року, у виставковій залі професійної студії настінного декору Proart Gallery (вул.

Героїв УПА, 77) знана львівська художниця Тетяна Гамрищак відкрила вже сьому персональну виставку акварельного живопису “Коли з`являється ластовиння”.

Зоріана Мірус“З березня цього року наша галерея розпочала новий проект, в якому ми представляємо персональні виставки знаних львівських митців.

Першою була виставка відомого художника Віктора Жмака, потім Остапа Патика, скульптора Петра Старуха.

А літо розпочала виставка народного художника України Петра Сипняка.

Сьогодні ж ми представляємо виставку вже знаної львівської художниці Тетяни Гамрищак.

Вона не є професійною художницею, її професія – германіст, і хоча вона – самоук, але заслуговує бути представленою поруч з іменитими, народними художниками, сказала – зазначила куратор проектів галереї Зоріана Мірус відкриваючи виставку.

Експозиція виставки акварельного живопису Тетяни Гамрищак “Коли з`являється ластовиння”.

Тетяна Гамрищак – львівська художниця, працює в техніці олійного та акварельного живопису.

Тетяна художник-самоук.

За фахом германіст, психолог та має різносторонні інтереси.

Проводить майстер-класи в Ботанічному саду та в Національному музеї імені Шептицького.

Почесний консул Федеративної Республіки Німеччини у Львові Мирослава Дякович“Тетяна починала з захоплення і я досить спокійно до цього поставилася, але подивилася кілька її робіт і, чесно скажу, першою придбала кілька картин з її виставок.

Вона працює в різних техніках – олійному та акварельному живописі, є роботи олівцем.

Експозиція виставки акварельного живопису Тетяни Гамрищак “Коли з`являється ластовиння”.Її стан душі передається тим, хто дивиться її роботи, бо Тетяна належить до тих сонячних людей, які не тільки вміють брати, а щей щиро віддають свій настрій.

І це дуже приємно, що я маю можливість бачити ріст художниці і чимось до того прикластися”, – поділилася враженнями почесний консул Федеративної Республіки Німеччини у Львові Мирослава Дякович.

Відкриття виставки акварельного живопису Тетяни Гамрищак “Коли з`являється ластовиння”.Завдяки своєму таланту та наполегливій праці, Тетяна Гамрищак є відомою за межами нашої країни.

Її роботи знаходяться в приватних колекціях Німеччини, Італії, Іспанії, Австрії, Польщі, Великобританії та Ісландії.

Голова українського відділення Міжнародного акварельного товариства IWS Галина Отчич“Тетяна бере активну участь у наших міжнародних заходах.

Її роботи відібрані до Міжнародного акварельного фестивалю у Харкові та до Міжнародного фестивалю акварелі у Празі, яке організовує наше Українське посольство в Чехії і Міністерство Чехії.

Мені дуже радісно, що така талановита людина є тією перлинкою серед багатьох українських митців-акварелістів, які достойно представляють Україну за кордоном”, – сказала Голова українського відділення Міжнародного акварельного товариства IWS Галина Отчич на відкритті виставки.

Експозиція виставки акварельного живопису Тетяни Гамрищак “Коли з`являється ластовиння”.Сама мисткиня дуже скромно говорила про свої роботи і щиро дякувала всім, хто пришов на відкриття виставки.

До слова, навіть не дивлячись на певну віддаленість від центральної частини міста і ще не велику відомість галереї, виставка Тетяни Гамрищак зібрала велику кількість гостей.

Тетяна Гамрищак«… це для мене дуже атмосферна та особлива виставка, це бажання зловити момент.

Момент променя, момент вітру, момент насолоди.

В експозиції представлені роботи, які говорять про літо, про ранкове марево та веселі забави.

Я хотіла, щоб споглядач малював своє літо, тому часто роботи лише направляють нас у власний внутрішній світ, повертають нас туди, в цей час коли з’являється ластовиння”, — зазначила Тетяна Гамрищак.

Відкриття виставки акварельного живопису Тетяни Гамрищак “Коли з`являється ластовиння”.Експозицію виставки склали нові творчі роботи художниці, які експонуються вперше і які можна побачити у виставковій залі професійної студії настінного декору Proart Gallery (вул.

Героїв УПА, 77) протягом місяця.

Роман МЕТЕЛЬСЬКИЙ.

Источник материала
Поделиться сюжетом