статтi
статтi
18 березня, понеділок
Ашберн
Вхід
Найсмачніші весняні салати Найсмачніші весняні салати

Картопляний салат по-весняному.

Інгредієнти: 500 г картоплі, півпучка редиски, 5-7 ядер волоських горіхів, 4 ст.

нерафінованої олії, 3 ст.

лимонного соку, 2-3 пера зеленої цибулі, по 1 ч.

гірчиці і меду, сіль, чорний мелений перець.

Приготування: Картоплю очистити і відварити.

Гарячим нарізати на кружечки і залити маринадом із суміші рослинної олії, лимонного соку, гірчиці і меду і залишити на годину.

Цибулю подрібнити, редиску нарізати кружечками.

Горіхи підсмажити на сухій сковороді і подрібнити.

З'єднати всі інгредієнти з картоплею, перемішати і подавати.

Крім редиски (або замість неї), до цього салату можна додати свіжий огірок і стебла селери.

Салат "Огірок-молодець".

Інгредієнти: 500 г огірків, 200 мл сметани, 3 ст.

меду, 1 ст.

гірчиці, пучок зеленої цибулі, 5-7 гілочок кропу, сік 1 невеликого лимона, сіль, чорний мелений перець.

Приготування: Огірки очистити від шкірки, нарізати тонкими кружальцями, посипати дрібкою солі.

Поки огірки будуть солитися, дрібно нарубати цибулю і і кріп, змішати з рештою інгредієнтами, заправити отриманим соусом огірки і подавати - в якості салату до риби або м'яса або на шматочку хліба, як бутерброд.

Салат "Веселка".

Інгредієнти: 1 маленький качан червоної капусти, 1 велика морква, 1 червоне солодке і 1 зелене кисле яблуко, 1 лимон, 100 г кураги, 7-8 ядер волоських горіхів, 1 пучок петрушки, щіпка чорного меленого перцю, рослинне масло, сіль.

Приготування: Капусту нашаткувати, моркву натерти на крупній тертці, яблука нарізати тонкими часточками і відразу полити соком половини лимона.

Курагу обшпарити і нарізати тонкими смужками, горіхи подрібнити.

З'єднати всі інгредієнти в глибокому салатнику, заправити подрібненою цедрою і соком половини лимона, рубаною петрушкою, маслом, посолити за смаком і перемішати.

Зелений салат із сиром.

Інгредієнти: Великий пучок салату, 2 помідори (або 5 черрі), 70 г твердого сиру, оливкова олія, бальзамічний оцет.

Приготування: Салат вимити, просушити і нарвати руками.

Викласти в салатницю.

Помідори вимити й нарізати часточками.

Покласти в салат.

Заправити салат оливковою олією і бальзамічним оцтом, посипати тертим сиром.

Салат "Перша зелень".

Інгредієнти: 100-150 г бринзи або фети, 2 огірки, жменю будь-якого салатного листя, 1 маленька банка зелених оливок, 1 лимон, по 2-3 гілочки базиліка і пера зеленої цибулі, 2 ст.

рослинної олії, чорний мелений перець.

Приготування: Салат крупно нарізати.

Сир і огірки порізати кубиками.

Зелень дрібно нарубати.

З оливок злити рідину.

Лимон обшпарити і розділити на 2 частини.

Одну нарізати дрібними шматочками, з другої видавити сік.

Зелень нарубати.

Ретельно перемішати лимонний сік, рослинне масло і чорний перець.

Змішати всі інгредієнти, заправити соусом.