Українці просять Зеленського повернути статус ядерної держави та звільнити тренера "Динамо"
Українці просять Зеленського повернути статус ядерної держави та звільнити тренера "Динамо"

Українці просять Зеленського повернути статус ядерної держави та звільнити тренера "Динамо"

Слідом за пропозицією розпродати елітний автопарк Кабміну та скасування бюджетного фінансування політичних партій, що набули чималого резонансу в суспільстві, на сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України з'явилися інші звернення.

Що саме пропонують українці, дізнавалися Знай.

Ядерна зброя: звернутися до США та розпочати слідство.

Одна із останніх пропозицій, оприлюднених на сайті Президента 20 серпня, стало прохання "Повернути Україні статус ядерної держави з визнанням його на міжнародному рівні".

"У зв’язку з порушенням Росією пунктів 1, 2 і 3 Будапештського меморандуму – меморандуму про гарантії безпеки, у зв'язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї - звернутися до міжнародних правових інституцій про визнання за Україною права до повернення статусу ядерної держави.

Зберегти при цьому зобов’язання України щодо нерозповсюдження", – зазначає автор петиції №22/070542 Андрій Лянскорунський.

Популярні новини зараз.

Найбільш велелюбні знаки Зодіаку: кому буде мало одного партнера.

Улюбленець Кучми і Ющенка: українцям показали зсередини президентський літак, вражаючі кадри.

Віталій Козловський втік з України і вже знайшов собі нове заняття: "Будьте обережні".

Суд поставив крапку у питанні пенсії за віком: скільки років не зарахують до трудового стажу.

Показати ще.

Другим кроком, на думку ініціатора петиції, має стати звернення до США і Англії з питанням сприяння цьому процесові і визнанню міжнародною спільнотою права України до продукції ядерної зброї.

За словами автора Андрія Лянскорунського, також потрібно розпочати розслідування з метою встановлення винних державних службовців України у тому, що в Будапештському меморандумі не передбачена безпосередня військова допомога на випадок військової агресії проти України.

Звернутися до Суркісів і звільнити Михайличенка.

В електронній пропозиції №22/070308 йдеться мова про звільнення з посади головного тренера ФК "Динамо Київ" Олексія Михайличенко, що днями був призначений на цю посаду.

"Пане Президенте, просимо Вас звернутись до братів Суркісів з вимогою звільнити з посади головного тренера ФК "Динамо Київ" О.

Михайличенка", - пише автор петиції, датованої 19 серпня, Микола Семенюк.

В свою чергу, президент "Динамо" Ігор Суркіс прокоментував дану ситуацію.

"Михайличенко був в курсі всього, що відбувалося в київському "Динамо".

Від нього не було таємниць.

Він займався трансферною політикою, він 4-5 раз в місяць виїжджав у відрядження, дивився ігри інших команд, спілкувався з Хацкевич, бачив тренувальний процес, знає команду зсередини", - сказав Суркіс в ефірі програми" Профутбол".

За заборону вирубки лісу – одразу 2 петиції.

А от питання сучасного стану українських лісів, схоже, турбує українців найбільше.

Тільки за останні дні на сайті Президента з'явилося одразу 2 відповідних петиції.

"Заборонити вирубку дерев.

За кожне вирублене повинен бути дозвіл і за кожне зрублене посадити повинен 10 такого роду дерев", – пише автор електронного звернення №22/070534, зареєстрованого 19 серпня, Василь Бураковський.

Схоже питання підняв і ініціатор петиції №22/070554 під назвою "У жодному разі НЕ відкривати ринок УКРАЇНСЬКОЇ ЗЕМЛІ для іноземних громадян, компаній та інших держав! Продовжити мораторій на продаж землі та лісу!".

"У випадку, якщо Верховна Рада 9 скликання ухвалить законопроект про ринок землі Ви повинні накласти вето на даний закон.

Обґрунтовую своє звернення тим, що відповідно до ст.

13 Конституції України "Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об'єктами права власності Українського народу", ст.14 Земля є основним національним багатством, що перебуває під особливою охороною держави.

У випадку, якщо ринок землі буде відкрито порушується ст.

13, 14 Основного Закону Держави!", – відзначає Микола Груздов, автор пропозиції, оприлюдненої на сайті Президента 19 серпня.

У поясненні автор також зазначає, що величезним мінусом сьогоднішньої ситуації є те, що іноземні компанії, громадяни іншої країни, ограни державної влади інших країн при відкритті земельного ринку, можуть викупляти ділянки найціннішого і невідновлюваного ресурсу – наших надр та землі.

"Навіть, якщо громадяни України матимуть право купити ділянку землі, вони не скористаються цим правом через низькі доходи.

В основному будуть цим правом користуватися українські олігархи, наприклад: Ігор Коломойський, Ринат Ахметов, Петро Порошенко, Віктор Пінчук та інші громадяни, які мають дохід понад 300 тисяч гривень в місяць! Таких в Україні не більше 5%.

Ми, як народ України, вимагаємо підтримати мораторій на продаж землі та вирубку лісів України.

Накласти право вето на всі прийняті закони Верховної Ради, щодо продажу землі!", – пише Микола Груздов.

Чи назбирають ці петиції кількість голосів у 25 тисяч, аби потрапити на розгляд Президента, покаже час.

А ми і далі слідкуватимемо за розвитком подій.

Тож про подальші новини читайте на порталі Знай.

Источник материала
Поделиться сюжетом