Коронавірус у світі 25 травня: перша країна ЄС перемогла недугу, а США закрили кордони для туристів із Бразилії
Коронавірус у світі 25 травня: перша країна ЄС перемогла недугу, а США закрили кордони для туристів із Бразилії

Коронавірус у світі 25 травня: перша країна ЄС перемогла недугу, а США закрили кордони для туристів із Бразилії

Кількість інфікованих коронавірусом у світі станом на понеділок, 25 травня, понад 5,4 млн осіб. Згідно з даними університету Джона Гопкінса, понад 345, 8 тис. хворих померло.

Географія поширення коронавірусу

Лідером за поширенням коронавірусу у світі залишаються Сполучені Штати Америки. Там наразі понад 1,65 млн інфікованих, понад 97 тис. загиблих. Видужати змогли 366 тис. хворих.

Бразилія перебуває на другому місці. Станом на 25 травня там 363 тисячі випадків коронавірусу. Наступною є РФ, у країні - 353 тисячі випадків. Велика Британія на четвертому місці, у країні 260 тис. На четвертій і п'ятій сходинці перебувають Іспанія та Італія, де 235 тис. і 230 тис. відповідно.

Пандемія коронавірусу в Європі 

Іспанія

Сьогодні, 25 травня, в країні відкрилися літні тераси барів та ресторанів. Зокрема, у Мадриді та Барселоні охочі зможуть посидіти у ресторанах та барах: у розпорядженні відвідувачів - 50% вуличних місць. Запрацювали маленькі магазини, парки та музеї.  

Однак чинною залишається заборона на подорожі між провінціями. Для іноземців кордони відкриють лише у липні.  

Чорногорія

УЧорногоріїне реєструють нових інфікованих протягом трьох тижнів. Таким чином, країна стала першою в Європі, яка подолала коронавірус. Перший випадок виявили 17 березня. Загалом захворіли 324 людини, померли дев’ятеро, вилікували 315 пацієнтів. 

Відео Коронавірус у світі: епіцентр перемістився до Бразилії, а Чорногорія більше не має хворих

У Європі з коронавірусом все стабільно. Зокрема, Чорногорія першою в Європі заявила, що більше не має хворих на коронавірус. Загалом же в світі майже половина з 5,5 мільйонів інфікованих наразі цілком одужала.  Більше про коронавірус

Велика Британія

Головного радника прем'єр-міністра Великої Британії Домініка Каммінгса звинувачують у грубому порушенні карантину, впровадженого у боротьбі з пандемією COVID-19.  Справа в тому, що під час обмежень на вихід із помешкання, Каммінгс, разом із хворою на коронавірус дружиною та п'ятирічним сином, проїхав 400 кілометрів до помешкання своїх батьків. Він планував залишити дитину з дідусем та бабусею, оскільки й сам ризикував заразитися коронавірусом. 

Водночас, прем'єр Джонсон встав на захист свого радника, заявивши, що той діяв "відповідально та законно".  

Австрія

На порушенні карантину спіймали президента країни Александра ван дер Беллена. Він разом із дружиною сидів у ресторані в центрі Відня після опівночі. Оскільки наразі закладам Австрії дозволено працювати до 23:00, поліція проводила стандартну перевірку та побачила президентське подружжя за одним із столиків на літній терасі. Після іницденту глава держави заявив, що готовий взяти на себе відповідальність, якщо вона буде загрожувати власнику ресторану.

Німеччина 

Після служби у молитовному домі баптистів у Франкфурті-на-Майні коронавірус підхопили 107 людей. Спочатку позитивні тести на коронавірус були у понад 40 осіб, які ходили до баптистської церкви, де релігійні зібрання проводяться німецькою та російською мовами.

Згідно з наявними даними, інфіковані учасники богослужінь проживають у самому Франкфурті-на-Майні та трьох округах землі Гессен. Досі невідомо, скільки осіб були на богослужінні, яке було 10 травня.

Польща

В країні найближчим часом можуть скасувати низку карантинних обмежень. Уряд планує дозволити полякам перебувати  на вулиці без масок. Очікується, що від першого червня відновлять роботу тренажерні зали та фітнес-клуби. Але в них все ж потрібно буде дотримуватися певних обмежень. Також розглядається можливість відновлення роботи кінотеатрів. У разі, якщо уряд ухвалить позитивне рішення, то в залах дозволять займати лише кожне друге місце.

Франція

У лікарнях у всій Франції після вихідних на 7 осіб зросла кількість хворих коронавірусом. Це, зокрема, перше збільшення від 15 квітня. Водночас, кількість пацієнтів, які перебувають у відділеннях інтенсивної терапії, продовжує зменшуватись, наразі в реанімаціях перебуває 1 655 пацієнтів, що на 10 менше, ніж 23 травня.  

Нідерланди

У Нідерландах виявили другий у світі випадок, як підозрюється, передавання коронавірусу від тварини до людини. Як і перший, він стався на фермі, де розводяться норок. Водночас, наголошується, що ризик передавання вірусу від тварин до людини за межами ферми все ще "незначний".  

Росія

У РФ за останню добу додалося ще 8 946 нових випадків коронавірусута 92 смерті. Серед нових випадків найбільше зареєстровано у Москві - за 24 години 2 560 інфікованих. Усього станом на 25 травня в РФ кількість інфікованих COVID-19 зросла до 353 427 осіб у 85 регіонах, 3 633 людини померло, а 118 798 осіб – одужали.  

Тим часом, у мережі з'явилася розмова губернатора Ігора Артамонова та його заступника Олександра Ільїна. У розмові вони нібито обговорюють, як підтасувати статистику заражень коронавірусом. Артамонов говорить, що треба "змінити цифри, а то про регіон погано подумають". 

Сам Ігор Артамонов запевнив, що все не так, як здається. Він каже, що йдеться не про кількість хворих на території регіону, а про кількість проведених тестів. Посадовець також має намір подавати заяву до поліції через витік службової інформації.

Пандемія коронавірусу в Сполучених Штатах Америки 

У США провели нове велике дослідження, у якому виявили, що розрекламовані Трампом протималярійні препарати погіршують стан пацієнтів з коронавірусом. Дослідження показало збільшення частоти серцевих скорочень у тих, хто приймав ліки.  

Під час аналізу були вивчені дані про 96 032 госпіталізованих пацієнтів, 14 888 з яких отримували ті чи ті форми лікування хлорохіном і гідроксихлорохіном протягом чотирьох місяців. 

Тим часом глава держави Дональд Трамп обмежив в'їзд до країни мандрівникам, котрі перебували в країні Південної Америки впродовж останніх 14 днів, на тлі ймовірності ще одного спалаху COVID-19. Нові правила почнуть діяти від 28 травня.  

Пандемія коронавірусу в Азії

Китай

На материковій частині країни 25 травня повідомили про одинадцять нових випадків активної форми COVID-19. Усі нові хворі нещодавно прибули з-за кордону. Ще 40 нових пацієнтів не мають симптомів коронавірусу. Нових смертей від ускладнень недуги впродовж доби в КНР знову не зафіксували. 

Загалом у Китаї на лікуванні залишаються 83 пацієнтів з активною формою COVID-19, тоді як ще 396 людей із новою коронавірусною інфекцією, які не мають симптомів захворювання, перебувають під медичним спостереженням.

Індія

У понеділок, 25 травня, в Індії після двох місяців карантину відновилися внутрішні авіаперельоти. Літати зможуть пасажири, які не мають симптомів коронавірусу. Вони також зобов'язані носити маску для обличчя та мати антисептичний засіб. Пасажири теж повинні прибути в аеропорт за дві години до вильоту, зареєструвавшись в Інтернеті.  

Рейси відновлені "до" та "з" усіх штатів, за винятком південного штату Андхра-Прадеш та Західної Бенгалії на сході - там вони будуть відновлені в обмеженій кількості. Андхра-Прадеш і Західна Бенгалія відновлять польоти у вівторок, 26 травня, і четвер, 28 травня відповідно.  

Японія

Влада Японії скасувала національний режим надзвичайної ситуації, який було запроваджено через пандемію коронавірусу. Він досі діяв у п’яти префектурах країни із 47. Зокрема, у Токіо, Канагава, Сайтама, Тіба и Хоккайдо. До того його вже поступово скасували у 42 префектурах країни. 

Південна Корея

У понеділок, 25 травня, Південна Кореяповідомила про 16 нових випадків коронавірусної інфекції COVID-19. Одна людина померла. Тринадцятьох інфікованих виявили у Сеулі, де раніше зафіксували новий спалах COVID-19 серед відвідувачів нічних клубів. Із ним пов'язують вже понад дві сотні випадків зараження коронавірусом.

Відео 25 найбагатших людей світу помножили свої статки на тлі пандемії коронавірусу

25 найбагатших людей світу під час пандемії коронавірусу примножили свої статки. За останні два місяці вони заробили 255 мільярдів доларів. Зокрема, засновник Facebook Марк Цукерберґ збагатився на понад 31 мільярд доларів. 30 мільярдів доларів заробив і власник онлайн-магазину Amazon.  

Источник материала
Поделиться сюжетом