23 апреля, вторник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Коронавірус в Україні 25 травня: запустили метро та розпочали високочутливе тестування на антитіла
Коронавірус в Україні 25 травня: запустили метро та розпочали високочутливе тестування на антитіла

Коронавірус в Україні 25 травня: запустили метро та розпочали високочутливе тестування на антитіла

Кількість інфікованих коронавірусом в Україні упродовж доби збільшилася на 259 нових випадки. Станом на 22:00 25 травня відомо про 21 245 хворих у країні. За добу хвороба забрала життя 6 осіб. Кількість летальних випадків сягнула 623. Кількість одужалих вже 7 234.

ТСН.ua підготував матеріал про поширення коронавірусу в Україні, а також про інфікування українців.

Географія поширення коронавірусу 

Як повідомилиу Міністерстві охорони здоров'я, в Україні наразі 19 706 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. Серед нових хворих 29 дітей та 74 медичних працівників. Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 127 осіб.

Найбільшу кількість підтверджених випадків за добу зареєстровано у Чернівецькій області (63), Львівській області (65), а також у місті Києві (47).

Детальна ситуація в областях має такий вигляд:

  • Вінницька область — 892
  • Волинська область — 783
  • Дніпропетровська область — 875
  • Донецька область — 148
  • Житомирська область — 641
  • Закарпатська область — 1082
  • Запорізька область — 415
  • Івано-Франківська область — 1281
  • Кіровоградська область — 478
  • м. Київ — 2652
  • Київська область — 1437
  • Львівська область — 1360
  • Луганська область — 43
  • Миколаївська область — 281
  • Одеська область — 832
  • Полтавська область — 266
  • Рівненська область — 1434
  • Сумська область — 166
  • Тернопільська область — 1121
  • Харківська область — 912
  • Херсонська область — 177
  • Хмельницька область — 364
  • Чернівецька область — 3083
  • Черкаська область — 391
  • Чернігівська область — 131

За добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у Чернівецькій області (45), Львівській області (27) та в місті Києві (29). Серед нових хворих 16 дітей та 43 медичних працівників. Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 77 осіб.

Детальніше про інфікування українців дивіться в нашій інфографіці:

ТСН.ua

Пом'якшення карантину 

Як повідомив очільник МОЗ Максим Степанов, перехід до наступного етапу послаблення карантину можливий тільки за умови дотримання всіх визначених спеціалістами критеріїв. І ці критерії є єдиними для всіх областей України.

Також наразі не йдеться про відновлення проведення масових заходів, концертів тощо. Це питання може бути розглянуто після 22 червня.

Тим часом, у Києві, Харкові та Дніпрі 25 травня відновило роботу метро. Проте пасажири обов'язково мають використовувати для проїзду захисні маски та дотримуватися соціальної дистанції. 

У перший день відновлення роботи столичної підземки мер Києва Віталій Кличко також вспустився у метро, аби перевірити дотримання усіх санітарних норм. За його словами, ситуація в метрополітені "спокійна".

Водночас, попри відновлення роботи громадського транспорту, вранці столицю скували затори.Водії кажуть, що сьогодні діставались роботи ще важче, ніж минулого тижня. Завантаженості доріг сприяє і злива, яка від ранку поливає столицю. 

Харківська підземка 25 травня запрацювала за звичним графіком і відкрилася о пів на шосту ранку. Однак у перший день роботи підземки кількість пасажирів зменшилася удвічі.

Міністерство охорони здоров’я України

Від 25 травня у Києві відновили роботу сезонні і сільськогосподарські ярмарки. На їхню територію пускатимуть тільки людей з індивідуальними засобами захисту. Також під час роботи ярмарки мають дотримуватися таких правил:

  • торгові точки повинні розташовуватися на відстані не менше трьох метрів одна від одної - це забезпечить дотримання соціальної дистанції між покупцями. 
  • кожна торгова точка буде реалізовувати продукцію одного напрямку. 
  • Перед продавцями встановлять захисні пластикові або плівкові екрани - це унеможливить прямий контакт з покупцем.

КМДА ухвалила рішення, що від 26 травня у Київській області буде пом’якшено карантин. В області відновлять регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автотранспортом у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному сполученні. Також буде дозволено відкрити дитячі садки і готелі.  Водночас усе це має відбутися із дотриманням чітких санітарних правил.

Водночас, міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що від першого червня у столиці запрацюютьспортзали та відкриються садочки. Також можуть запрацювати дитячо-юнацькі спортивні школи, пляжі та зони відпочинку біля водойм. Також роботу відновлять заклади професійно-технічної та вищої освіти. 

У Мінінфраструктури 25 травня заявили, що "Укрзалізниця" розпочне продаж квитків лише, коли отримає рішення від всіх обласних комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Відео Українські підземки: як відновлюють роботу метрополітени у Києві, Харкові та Дніпрі

У Києві, Харкові та Дніпрі відновили роботу підземок. За якими правилами тепер громадяни користуються метро та чи багато пасажирів після відновлення руху - у прямому включенні. Незвичний перфоманс до відкриття підземки влаштував оркестр "Київ-Класік"

Боротьба з коронавірусом

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль прагне, щоб кількість тестувань на коронавірус в країні підвищилася до 40-50 тисяч за добу. Наразі цей показник перебуває на рівні 10 тисяч. За його словами, у разі збільшення тестування кількість хворих лишається незмінною, а от кількість одужалих активно зростає і або близька до кількості нових хворих, або навіть перевищує її.  

Тим часом, у Львові 25 травня розпочали робити високоточні тестування на антитіла до коронавірусу. Перші ІФА-тести роблять медикам.  

"Цей вид тестування дозволяє подивитися на наявність антитіл в організмі людини та дізнатися, чи особа вже хворіла на коронавірус. Апарати для таких досліджень є в лабораторіях міських лікарень та поліклінік. Тому це істотно збільшить масовість тестування у Львові", - пояснив мер міста Андрій Садовий.

Детальніше про ситуацію з коронавірусом у регіонах

Київська область та м. Київ 

У Києвіупродовж минулої доби виявили ще 29 людей, які заразилися новим коронавірусом. Від ускладнень, спричинених COVID-19, померла одна людина. Також протягом доби у столиці одужали дві людини.

Захворіло 15 жінок віком від 27 до 72 років та 11 чоловіків від 37 до 75 років. Крім того, COVID-19 виявили у трьох дітей: у двох дівчаток віком 11 та 12 років та хлопчика, якому десять рокiв. Також серед хворих є троє медиків.   

 Загалом у Києві вже 2652 підтверджених випадки захворювання на коронавірус.  

У місті Переяслав у гуртожитку зафіксували черговий спалах коронавірусу COVID-19. Інфікованого виявили випадково після того, як його прооперували внаслідок побутової травми. Наразі описано коло контактних осіб, яким роблять необхідні аналізи.  

Львівська область

Упродовж 25 травня у Львівській області коронавірусну інфекцію виявлено у 1360 осіб, 37 людей померло, а 287 пацієнтів одужало.  

Зранку 25 травня від ускладнень, спричинених коронавірусною інфекцією, у Львівській обласній інфекційній лікарні померла 64-річна лікарка. Її госпіталізували до лікарні на початку травня. Через погіршення стану її перевели в реанімацію, згодом під'єднали до апарату ШВЛ. 

Дніпропетровська область

Керівника обласного лабораторного центру Олександра Штепу звільнили з посади через підозру у спотворенні результатів ПЛР-тестів на коронавірус. У закладі днями працювали комісії МОЗ та правоохоронних органів з перевірки його діяльності. Наразі робота із тестування населення регіону відновилася – було проведено близько 1000 тестів, з яких 10 виявилися позитивними.  

Источник материала
Поделиться сюжетом