20 апреля, суббота
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Модний колір волосся: яким тонам віддати перевагу
Модний колір волосся: яким тонам віддати перевагу

Модний колір волосся: яким тонам віддати перевагу

З приходом тепла, коли прокидається природа, і організм починає приходити до тями після зимових холодів, всіх жінок і навіть деяких чоловіків тягне освіжити свій зовнішній вигляд. А найбільш кардинальні зміни в зовнішності вдається зробити за допомогою нової зачіски і оновленого кольору волосся. А які забарвлення зараз в моді, ми зараз і розберемо.

модний колір волосся, скрін з відео

Кому, який колір йде в залежності від кольору очей і тону шкіри

Моду на певний колір волосся диктують, як правило, виходи зірок на червону доріжку і покази модних дизайнерів на подіумі. Саме після цих гучних фешн-подій з'являється мода на певний тренд, іноді і не на один, якому починають наслідувати колористи і модні дівчата. При виборі фарби стилісти рекомендують дотримуватися таких правил:

  1. Дівчатам з блакитними, синьо-зеленими, сіро-зеленими, світло-коричневими очима зі світлою шкірою або веснянками, краще вибирати різноманітні відтінки блонд. Це може бути медовий колір або світло-коричневий з золотистим тонами. Під табу в цьому випадку потрапляють темно-коричневі, чорні і червоні відтінки

  2. Тим, у кого сірі, темно-сині, синьо-зелені і карі очі, а шкіра рожева з оливковим відтінком і добре загоряє, можна підібрати варіант від середньої блонди до темно-русявого і каштанового тона. В цьому випадку не підійдуть червоні тони, мідні і занадто темні.

  3. Власницям зелених, карих і зелено-карих очей зі шкірою персикового або іншого світлого відтінку будуть до лиця золотисті, мідні і коричневі відтінки з червоними відблисками. Не найкращий варіант в цьому випадку біле, синє і фіолетове волосся.

  4. Дівчатам, яких відносять до так званого зимового типу, які мають яскраві блакитні, сині, зелені, карі і темно-карі очі, з порцелянової блідою шкірою, цілком можна фарбувати волосся в чорний, коричневий і бордовий тони. В цьому випадку краще уникати відтінки блонди або кольору з золотистими переливами.

Помилково вважати, що тільки тони блонди здатні візуально зробити жінку молодшою. Тому як до вибору кольору волосся не можна виходити тільки від особистих побажань. У більшості випадків блонда, якій явно не йде світлий колір, буде виглядати безглуздо і старшою за свої роки. Фактично, колір волосся може омолодити жінку, тільки якщо він відповідає вашій шкірі.

Кілька порад, як зробити вибір правильно

При виборі між двома відтінками, завжди вибирайте більш світлий колір, якщо тільки у вас не світле волосся і ви не натуральна блондинка. Вибір світлих тонів додасть шкірі більше кольору, ніж темні фарби.

Всі відтінки попелястої блондинки творять чудеса, при створенні яскравого образу. Цей відтінок нейтралізує червоні плями, пом'якшує жіночі лінії обличчя і добре поєднується з першими сивим волоссям. Але не потрібно забувати, що для попелястих блондинок повинна підбиратися відповідна модна стрижка. Ідеально підходять зачіски, які дозволяють волоссю рухатися вільно, коли окремі пасма падають на обличчя. Такий стиль надає свіжий зовнішній вигляд і більш тонко обрамляє обличчя, на відміну від коротких стрижок.

При виборі відповідного кольору волосся, потрібно остерігатися деяких приманок. Наприклад, багато жінок вибирає фарбування волосся в червоний колір, щоб придушити ознаки старіння. Однак не всі знають про недоліки червоного і яскраво-рудого кольорів:

  1. Шкіра відображає червоний колір волосся, що підсилює блідість і почервоніння на обличчі.

  2. Червоні пігменти не дуже добре закривають сиві пасма.

  3. Не всі колористи здатні пофарбувати волосся рівномірно, іноді для досягнення ефекту колір роблять дуже інтенсивним, що не завжди відповідає побажанням жінки.

  4. І, нарешті, ненатуральні руді пасма будуть наштовхувати оточуючих на думку, що жінка намагається виглядати молодше.

Деякі для більшої брутальності вирішуються пофарбувати волосся в чорний колір, але іноді занадто темний тон підкреслить кожну деталь на обличчі, включаючи найдрібніші зморшки. Таким же ефектом володіють рожевий, блакитний, синій і інші яскраві тони, які неправильно підібрані. Волосся таких відтінків - це, звичайно сміливе рішення, але далеко не для всіх.

Для тих, хто хоче відправитися до колориста, але боїться несподіваних змін, продумано кілька корисних порад, які вбережуть від помилки. Так, зараз продумано безліч програм, які дозволять протестувати колір волосся за допомогою комп'ютера або мобільного телефону.

Щоб зрозуміти, як буде виглядати новий образ, досить відкрити програму з порадами з приводу кольора, завантажити фотографію і спробувати різні відтінки. Головна перевага - можливість побачити результат відразу і оцінити привабливість нового образу.

Крім цього, щоб зрозуміти, як буде виглядати колір на волоссі, можна не відразу пофарбувати все волосся, а почати з кількох прядок. Такий крок дозволяє звикати до кольору вашої мрії поступово.

Світлі пасма на коричневому волоссі, світло-коричневі пасма в темно-коричневому волоссі або будь-які інші варіанти. Саме так вдасться отримати перше враження, чи підійде новий відтінок до шкіри, макіяжу, стилю і кольору очей, або все-таки краще продовжити пошуки ідеального кольору.

модний колір волосся, скрін з відео

Інший, класичний метод випробування нового способу - фарба для волосся, яка змивається. Якщо ви приблизно визначилися з кольором, але все ще сумніваєтеся, підійде він чи ні, краще не фарбуватися стійкою фарбою, а віддати перевагу тимчасовим тонікам. Якщо результат вийде таким, як очікувалося згодом можна зупинитися на постійній фарбі, а якщо все погано, не доведеться сильно засмучуватися, тому як потрібно всього лише кілька разів помити голову і повернути волоссю первинний колір.

Ну і на крайній випадок, щоб оцінити можливі зміни без втрат, можна приміряти різні перуки. Це звичайно не те ж саме, що натуральні гарне волосся, але тим не менш майбутній результат фарбування оцінити цілком вийде.

Яким кольором пофарбувати волосся: трендові варіанти

Бажання змінити імідж мають не тільки жінки, але й чоловіки. Кожен прагне виділитися з натовпу і показати свою унікальність. Але фарбування або колористика - важливий процес, до якого потрібно поставитися серйозно. Не слід заради експериментів намагатися пофарбувати себе в кольори, які раніше не подобалися. Дуже важливий момент в цій справі, не беручи до уваги фарбу - вибір хорошого колориста.

Ніколи не слід йти в перший-ліпший салон, якщо не хочеться потім ходити тривалий час в шапці і ховати невдалий експеримент. Краще запитати у знайомих або пошукати реальні відгуки в мережі, тим більше зараз, завдяки соцмережах - це дуже просто.

Актуальний тренд 2020 року - корал, який використовується не тільки в колористиці, але і при інших оформленнях. Не обов'язково робити волосся однотонними, модно змішати кораловий і блонд, щоб отримати гарне, пастельна поєднання. Та й в цілому в 2020 році стають модними теплі пастельно-рожеві відтінки, темно-фіолетова гама і бежеві тони, які, на думку стилістів, пом'якшують риси обличчя і омолоджують.

модний колір волосся, скрін з відео

Уже кілька років трендовим вважається спосіб фарбування волосся - омбре, який представляє собою градієнт кольорів. Раніше вважалося модним робити різкі переходи від кольору до кольору, але останні кілька років лінії стають плавними. Особливо красиво виглядають переходи від темного, до більш світлих тонів, які створюють враження злегка вигорілого влітку волосся.

Чорний колір актуальний вже багато років, але зараз в моду входить не просто чорний, а супер чорний з переливами. Головне, при виборі такого тону, не забувати попрацювати над бровами і віями, інакше загальна картина буде виглядати вельми безглуздо.

модний колір волосся, скрін з відео

Фіолетовий - колір для сміливих молодих людей, які не бояться здатися яскравими і епатажними. Особливо добре холодні тони підходять для підлітків з коричневими і карими очима.

В тренді 2020 року, крім рожевого, знаходиться синій колір і його відтінки, які можна підібрати під будь-який колір шкіри і очей. Але важливо розуміти, що яскраві тони вимагають значно більше догляду, ніж класичні.

Серіал «Гра Престолів» залишив масу вражень і приніс моду на срібне волосся, як у «матері драконів». Сюди відносять такі популярні відтінки - сірий, сріблястий, попелястий та ін. Але при виборі фарби, потрібно тверезо оцінювати вихідні дані. І якщо у дівчини білий тон шкіри, попелястий колір зробить її цілком сірої, лице зіллється з волоссям в єдине ціле, і хлопці таке точно не оцінять.

Блонд - найпопулярніший тренд усіх часів, все з огляду на те, що люди зі світлим волоссям в більшості випадків виглядають молодшими. Хіт сезону 2020-2021 - холодний блонд, у якого є одна величезна перевага - він підходить більшості жінок. Цікавим вважається той факт, що нарешті стає модно фарбувати коріння в темніший колір. Це дозволяє довгий час ходити без підфарбовування. Як правило, при темному корінні використовуються переходи в сірий блонд або цікавий медовий тон.

Коричневий, шоколадний і каштан - найактуальніші тони в цьому сезоні для брюнеток. Щоб красивий колір добре ліг на темне волосся, попередньо їх слід трохи освітлити. Хоча колористи стверджують, що якщо фарба якісна, досягти результату вийде з першого фарбування.

модний колір волосся, скрін з відео

Крем-сода - модне віяння сезону весна-літо. Описати його досить складно, але в цілому, колір нагадує суміш карамельного з ніжними кремовими нотками, іноді така композиція доповнюється легким рожевим омбре. За способами фарбування підійде балаяж, омбре і шатушь. Більше інформації про те, як вибрати колір волосся, подано в відео:

По суті неважливо, який вибрати колір волосся, цілком можна не орієнтуватися на модні тренди і намагатися наслідувати когось. Головне в питанні фарбування, щоб колір волосся підходив і змушував вас виглядати краще.

Источник материала
Поделиться сюжетом