18 апреля, четверг
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Коронавірус в Україні 7 липня: достроковий вихід із двотижневої самоізоляції та майже 300 хворих в інтернаті Слов'янська
Коронавірус в Україні 7 липня: достроковий вихід із двотижневої самоізоляції та майже 300 хворих в інтернаті Слов'янська

Коронавірус в Україні 7 липня: достроковий вихід із двотижневої самоізоляції та майже 300 хворих в інтернаті Слов'янська

Кількість інфікованих коронавірусом в Україні упродовж доби збільшилася на 564 нові випадки. Станом на 20:00 7 липня відомо про 49 607 хворих у країні. Кількість летальних випадків сягнула 1 283. Кількість одужалих вже 22 193.

ТСН.ua підготував матеріал про поширення коронавірусу в Україні, а також про інфікування українців.

Географія поширення коронавірусу 

Як повідомили у Міністерстві охорони здоров'я, в Україні наразі 49 607 лабораторно підтверджені випадки COVID-19. За останню добу зафіксували 564 нові випадки. Захворіли коронавірусом, зокрема, 19 дітей та 16 медичних працівників.

Так, за останні 24 години найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у Львівській (144) та Закарпатській (83) областях та в місті Києві (63).

В Україні впродовж останньої доби медики провели 21 374 тестувань, з яких 9 343 методом ПЛР, 12 031 методом ІФА.

Станом на 7 липня дев'ять регіонів України не відповідають критеріямдля послаблення протиепідемічних заходів. Це Волинська, Донецька, Закарпатська, Івано-Франківська, Одеська, Рівненська, Тернопільська, Харківська і Чернігівська області. В Одеській та Чернігівський областях проводять замало тестувань. 

Детальна ситуація в областях має такий вигляд:

  • Вінницька область — 1979 випадків;
  • Волинська область — 2788 випадків;
  • Дніпропетровська область — 1116 випадків;
  • Донецька область — 686 випадків;
  • Житомирська область — 1469 випадків;
  • Закарпатська область — 3458 випадків;
  • Запорізька область — 598 випадків;
  • Івано-Франківська область — 2744 випадки;
  • Кіровоградська область — 663 випадки;
  • м. Київ — 5665 випадків;
  • Київська область — 2809 випадків;
  • Львівська область — 6445 випадків;
  • Луганська область — 85 випадків;
  • Миколаївська область — 461 випадок;
  • Одеська область — 1919 випадків;
  • Полтавська область — 325 випадків;
  • Рівненська область — 4228 випадків;
  • Сумська область — 321 випадок;
  • Тернопільська область — 2108 випадків;
  • Харківська область — 2416 випадків;
  • Херсонська область — 196 випадків;
  • Хмельницька область — 842 випадки;
  • Чернівецька область — 5032 випадки;
  • Черкаська область — 678 випадків;
  • Чернігівська область — 576 випадків.

Детальніше про інфікування коронавірусом в Україні дивіться у нашій інфографіці:

ТСН.ua

Стабілізація ситуації з коронавірусом

За інформацією очільника МОЗ Максима Степанова, в Україні спостерігається стабілізація ситуації щодо захворюваності на COVID-19. Усі пацієнти, а це 21 людина, які померли цієї доби від наслідків спричинених COVID-19 малисерйозні супутні захворюваннята були у зоні ризику.

Громадяни, які в'їжджають на територію України, можуть достроково вийти із 14-денної самоізоляції. Для цього їм необхідно у певних лабораторних центрах пройти ПЛР-дослідження на коронавірус та отримати негативний результат. Про отримання негативного результату слід поінформовані через застосунок "Дій вдома". Повний перелік необхідних дій читайте зацим посиланням.

У Рівненській області послаблюють карантинні обмеження. Рішення ухвалили через зниження хворих на COVID-19.

Наразі дозволено відкрити:

  • спортзали та фітнес-центри
  • музеї під відкритим небом
  • творчі студії та гуртки для дітей
  • дитячі садки.

Мер Львова заявив, що у місті готуються до відкриття кінотеатрів, дитсадків, спортивних клубів, оскільки захворювання на коронавірус в місті йде на спад.

"Звичайно працювати вони зможуть лише з дотриманням усіх карантинних вимог. Фізична дистанція та засоби захисту залишаються в пріоритеті для кожного", – наголосив Андрій Садовий.

Відео Київ, Львів та Чернівці послаблюють карантин: яка ситуація з коронавірусом в Україні

Три регіони України, які найбільше постраждали від коронавірусу , нині послаблюють карантин. В Офісі Президента заявляють, що ситуація в країні потроху стабілізується. В цей час у світі пандемія розгулялася з новою силою. Більше подробиць у наступному матеріалі.   

Боротьба з коронавірусом

ВООЗ та ЄС передали Україні обладнання та реагенти длятестування на коронавірус. Їх отримають 27 лабораторій у всій країні. Це дасть змогу збільшити кількість тестувань утричі. Загальна вартість медичного вантажу - три з половиною мільйони євро. 

Міністр охорони здоров'я поінформував, що протягом трьох місяців МОЗ відновлює систему медичних лабораторій в Україні. Оновлено обладнання й персонал лабораторій. Степанов запевнив, що все, що стосується розширення можливості лабораторних центрів, є нині пріоритетом для МОЗу.

Загалом від початку епідемії в лабораторному центрі Львівської області зроблено близько 37 тисяч досліджень ПЛР. Перенаправити їх в інші області довелося через черги, які утворилися в лабораторному центрі. Аналогічна практика запроваджується і в інших областях країни.

Також Степанов запевняє, що у МОЗ зараз активно готуютьсядо другої хвилі епідемії.За його словами, усі лабораторні центри України забезпечені місячним запасом тестів за умов повного завантаження, також підготовлені лікарні.

Відкриття кордонів для українських туристів 

Віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина вважає, що кордони з Європейським союзом для жителів більшості третіх країн залишатимуться закритими.

Подібну думку висловив і очільник МЗСДмитро Кулеба. Міністр наголосив на тому, що Україна має негативну статистику поширення коронавірусу. На його думку, наступного тижня ЄС навряд чи перегляне рішення щодо заборони українцям перетинати шенгенську зону.

Водночас, Дмитро Кулеба повідомив, що для відвідування українськими туристами нині відкриті 23 країни. Це Туреччина, Сербія, Албанія, Північна Македонія, Чорногорія, Білорусь, Велика Британія, США, Мексика, Єгипет, Туніс, Республіка Корея. А також громадяни України, зі слів Кулеби, можуть поїхати в Ірак, Іран, Афганістан, Південний Судан, Ефіопія, Сомалі, Кенія, Замбія, Танзанія, Бурунді, Сейшельські острови. 

Детальніше про ситуацію з коронавірусом у регіонах

Київська область та м. Київ

У Києві впродовж минулої доби коронавірус виявили в ще 63 людей. Від початку епідемії у Києві одужали 1 809 людей, померли 119 людей (троє людей за добу).

Найбільше випадків захворювання виявили минулої доби у Шевченківському районі – 15, у Солом‘янському – 11 та у Дніпровському районі  - 10 випадків. 

Захворіли, зокрема, 30 жiнок, 28 чоловіків, чотири дівчинки і трирічний хлопчик. Також коронавірус виявили в чотирьох медиків. 

У Київській області зафіксовано 20 нових випадків коронавірусу за добу. Загалом вже 2 809 випадків COVID-19. Від початку епідемії одужали 1 512 осіб, померли 55 людей, за останню добу коронавірус забрав життя однієї особи.

Львівська область

За останню добу коронавірус у регіоні підтвердили ще у 144 мешканців регіону, тоді як вчора ця цифра склала 104. Станом на 7 липня загалом  у Львові та на Львівщині уже 6 445 підтверджених випадків інфікування коронавірусом. Водночас, 971 хворий вже одужав, 164 інфікован померли.

Івано-Франківська область

Помер від коронавірусу священик Коломийської єпархії УГКЦ 46-річний Андрій Григораш. Душпастирські обов’язки виконував на парафії св. Володимира і Ольги у селі Добротів Ланчинського протопресвітеріату. Унаслідок довготривалої хвороби змушений був залишити служіння. 

Начальниця управління охорони здоров'я Марія Бойко повідомила, що в Івано-Франківську впродовж останніх чотирьох тижнів зростає кількість хворих на коронавірус. За минулий тиждень додалося найбільше хворих за весь час епідемії –122 випадки. За її словами, зараз коронавірусом більш уражені люди середнього віку – від 30 до 60 років. Частіше хворіють жінки. 

На сьогодні в ЦМКЛ Івано-Франківська є 200 госпіталізованих із коронавірсом і підозрою, а це 80% ліжок. 

"Наші заклади переповнені пацієнтами, тому госпіталізація проводиться в Обласну і інфекційну лікарні", - сказала Марія Бойко.

Запорізька область

У місті Запоріжжя виявили коронавірус COVID-19 у пасажира, який прилетів зі Стамбула (Туреччина). Хворому чоловікові 29 років.

Закарпатська область

У Мукачеві станом на 7 липня 344 офіційно підтверджені випадки захворювання на COVID-19. Шестеро людей померли. За словами місцевого медика, у центральній районній лікарні наразі перебуває 250 пацієнтів, із яких 37 – пацієнти з COVID-19. В ізоляторному відділенні, яке відведене для пацієнтів з коронавірусом,на 37 ліжках із 40 вже лежать хворі. 

Донецька область

У Слов’янському психоневрологічному інтернатікоронавірус виявили в 278 осіб. На момент появи інфекції в закладі перебувало 672 людини, з яких 260 – співробітники інтернату, з них 62 людини захворіли. Підопічних - 412, з них захворіли 216. Одинадцять перебувають на стаціонарному лікуванні. Сторонніх в заклад не пускають.

Відео Пандемія коронавірусу: другий день поспіль кількість нових інфікованих менша, ніж минулого тижня

У МОЗі заговорили про стабілізацію ситуації. Другий день поспіль кількість нових випадків залишається вдвічі меншою, ніж минулого тижня. За добу зафіксували 564 нових хворих. Майже стільки ж - 490 осіб - одужали. 21 людина померла. Найбільше нових випадків знову у Львівській області - 144. Загальна кількість заражень в Україні від початку пандемії наближається до 50 тисяч. Більше про коронавірус в Україні

Источник материала
Поделиться сюжетом