19 апреля, пятница
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Я робив 1000 булочок за день вручну, а зараз машинка робить це за за годину. Чому треба вкладатися у розвиток бізнесу
Я робив 1000 булочок за день вручну, а зараз машинка робить це за за годину. Чому треба вкладатися у розвиток бізнесу

Я робив 1000 булочок за день вручну, а зараз машинка робить це за за годину. Чому треба вкладатися у розвиток бізнесу

Свою справу я починав з невеликого пекарського цеху, в якому ми випікали пиріжки для продуктового магазину.

А потім відкрив свою пекарню-кондитерську «Булка» у Вінниці.

За освітою я юрист, але довелося опанувати професію пекаря.

Знайти гарний персонал для пекарні завжди було проблемою, тож доводилося працювати і самому.

Я почав вивчати пекарську справу, відвідував семінари, навчався за кордоном.

Мені хотілось, щоб мої земляки дізналися, що таке якісний хліб і хлібобулочні вироби, я не хотів опускатися до рівня соціального продукту.

Максим з донькою, яка допомагає батьку в пекарні.

Як професійне обладнання змінило роботу в пекарні.

На власному досвіді я переконався, що запорука успіху в пекарській справі – це якісне обладнання.

Звісно, люди теж важливі, але без професійних інструментів бізнес не буде рости.

У 2016 році я відкрив пекарню-кондитерську і купив дуже бюджетне обладнання.

У мене був тістоміс, який майже нічого не замішував, доводилось домішувати вручну.

А все тісто для пекарні замішував я один.

Коли справи покращились, я нарешті купив хороший тістоміс.

Тоді навантаження на персонал зменшилося, а об’єми виробництва збільшилися.

Зараз в мене тістоміс Spiral 50 E від французького виробника, в якому я можу замішати навіть маленьку порцію тіста (1,5 кг), всього за 6 хвилин.

Торговий зал пекарні-кондитерської «Булка», м.

Але не тільки тістоміс став моїм спасінням, а й поділювач.

У нас є популярна булочка, яка коштує всього 2 гривні.

Кожної суботи один ресторан замовляв тисячу таких булочок, і мені доводилося розкатувати тісто на них вручну.

Коли приходила п’ятниця, мені ставало дурно.

Тож поділювач-округлювач прискорив роботу в декілька разів.

Потім я замінив звичайну розстійну на шафу для фермантації з холодним бродінням тіста.

Я з вечора її завантажував, виставляв необхідну температуру, а на ранок вже приходив випікати свої заготовки.

А коли я купив подову пічку, то переконався, що в ній неможливо зіпсувати подовий хліб або багет.

Дорожче обладнання для бізнесу — це витрати, але водночас це економія часу, автоматизація процесів, збільшення об’ємів виробництва, покращення якості продукції.

Пекарня-кондитерська «Булка», Вінниця.

Що важливо для пекарні, крім обладнання.

Для мене пекарня — це не випекти заморожене тісто, яке тобі доставить постачальник.

Ми працюємо «за старинкою», тобто досі замішуємо хліб на заквасці, а мука до нас приїжджає одразу з млина.

Тож навіть на початку, коли все обладнання було бюджетне, ми купували якісну та дорогу сировину.

І, звичайно, третя важлива складова — персонал.

Але знайти та утримати хороших працівників дуже складно.

Я завжди думав, що найкращий мотиватор — висока зарплата.

Але навіть це часто не допомагає.

Наприклад, я навчив усьому дівчину, яка в мене працювала, а вона раптово виїхала за кордон.

А пекарська справа — це не те, чому можна навчитися відвідавши один семінар чи майстер-клас.

Лише для того, щоб опанувати формування багету, потрібно пів року практики.

Тому треба брати і навчати людей, які усвідомлено прийшли до вибору пекарської справи.

Хоча знайти їх, безперечно, дуже непросто.

Источник материала
Поделиться сюжетом