25 апреля, четверг
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Один з корпусів КПІ планують утеплити, а панно 1980-х років замінити муралом
Один з корпусів КПІ планують утеплити, а панно 1980-х років замінити муралом

Один з корпусів КПІ планують утеплити, а панно 1980-х років замінити муралом

Фото: sovietmosaicsinukraine.org

Керівництво Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» планує утеплити 18-ий корпус, що передбачає демонтаж мозаїчного панно Федора Тетянича. Про це повідомив дослідник історії архітектури Семен Широчин.

«Керівництво інституту планує злочинно знищити на 18-му корпусі панно Федора Тетянича, українського авангардиста і концептуалізму. Спадщина вчергове під загрозою», – написав Широчин.

У коментарі «Хмарочосу» він повідомив, що керівництво інституту готує тендер на платформі «Прозорро». За словами співробітників КПІ, будівлю корпусу планують утеплити з запровадженням енергозберігаючих технологій. Замість панно може з’явитися мурал.

Декоративне панно на фасаді 18-го корпусу КПІ створене в 1977 році українським художником, скульптором та першим українським перформером Федором Тетяничем.

Вітаємо, ви дочитали до кінця матеріал «Хмарочоса» – незалежного та впливового київського інтернет-видання. Якщо вам сподобався цей текст, пропонуємо підтримати нас щомісячним внеском від 50 гривень. За ціною лише однієї поїздки у таксі, ви підтримаєте роботу усієї редакції і допоможете робити Київ зрозумілішим для містян, а діяльність влади – прозорішою.

Источник материала
Поделиться сюжетом