19 апреля, пятница
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Новообрана Київрада провела перше засідання, нехтуючи масковим режимом та дистанцією
Новообрана Київрада провела перше засідання, нехтуючи масковим режимом та дистанцією

Новообрана Київрада провела перше засідання, нехтуючи масковим режимом та дистанцією

На першому засіданні нової Київської міської ради дев’ятого скликання деякі депутати нехтували масковим режимом та не дотримувались дистанції. Міський голова Віталій Кличко склав присягу також без маски, повідомляє «Чесно».

На урочистому засіданні були присутні 107 депутатів зі 120 обраних. Віталій Кличко склав присягу та отримав посвідчення міського голови Києва. Нагадаємо, Кличко став мером столиці втретє поспіль. Голова Київської територіальної виборчої комісії Валентина Королькова видала обранцям посвідчення. Вона попросила дозволу зняти маску зі свого обличчя, бо їй важко в ній говорити.

«Мені дуже хочеться тиснути всім депутатам руку, але розумію, що в умовах COVID-19 до цього ставляться по-різному, тому якщо не бажаєте тиснути руку, ми наполягати не будемо», – заявила голова ТВК.

Сам Кличко на засіданні заявив, що «пандемія COVID-19 у столиці набирає обертів. Економіка слабка, бізнесу дуже складно. Ми не повинні забувати про це, і заради цього ми всі прийшли сюди працювати».

До речі, напередодні засідання пресслужба Київради повідомила, що ані журналістів, ані фотографів не пустять до Київради задля запобігання поширенню коронавірусу. Проте, пише «Чесно», в залі є фотографи та відеооператори й не всі вони є працівниками мерії.

Нагадаємо, згідно закону України відсутність маски чи респіратора тягне за собою накладення штрафу від десяти до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Тобто йдеться про суми від 170 до 255 гривень.

Фото: kyivcity.gov.ua, twitter.com/chesno_movement

Вітаємо, ви дочитали до кінця матеріал «Хмарочоса» – незалежного та впливового київського інтернет-видання. Якщо вам сподобався цей текст, пропонуємо підтримати нас щомісячним внеском від 50 гривень. За ціною лише однієї поїздки у таксі, ви підтримаєте роботу усієї редакції і допоможете робити Київ зрозумілішим для містян, а діяльність влади – прозорішою.

Источник материала
Поделиться сюжетом