19 апреля, пятница
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Німеччині заборонили пластикові пакети в супермаркетах
У Німеччині заборонили пластикові пакети в супермаркетах

У Німеччині заборонили пластикові пакети в супермаркетах

Відповідну заборону німецький уряд ухвалив на засіданні 26 листопада. Уряд Німеччини підготував відповідний законопроєкт у листопаді минулого року.

Після перехідного періоду, який за наполяганням роздрібної торгівлі збільшили з шести до 12 місяців, пластикові пакети з товщиною стінок від 15-ти до 50 мікрометрів будуть заборонені. Як правило, саме такі пакети пропонують на касах у магазинах. Не підпадають під заборону тонкі пластикові пакети, які використовують у відділах для продажу овочів та фруктів.

За словами міністерки охорони навколишнього середовища та ядерної безпеки ФРН Свеньї Шульце, яка ініціювала даний проєкт, «пластиковий пакет є втіленням нераціонального використання ресурсів». Вона запропонувала альтернативу пластиковим пакетам – кошики, матерчаті сумки, а також судки багаторазового використання для купівлі свіжих м’ясних та молочних виробів.

Проте в організації із захисту довкілля WWF вважають, що ця заборона має символічний характер, адже в Німеччині лише один відсоток споживання синтетичних матеріалів припадає на пластикові пакети.

Розкритикували законопроєкт і представники фракцій Лівої партії та Зелених у Бундестазі. Речниця з питань захисту довкілля Зелених Беттіна Гоффман заявила, що це – лише крапля в морі і що таким «мінізаконом не вдасться зупинити тренд на одноразову упаковку».

Нагадаємо, уряд Великої Британії з квітня 2022 року пропонує ввести податок на всю пластикову упаковку. Таким чином планується стимулювати виробників збільшити використання вторинного пластику, підвищити утилізацію та скоротити обсяги пластику на звалищах і сміттєспалювальних заводах

Фото: unsplash.com

Вітаємо, ви дочитали до кінця матеріал «Хмарочоса» – незалежного та впливового київського інтернет-видання. Якщо вам сподобався цей текст, пропонуємо підтримати нас щомісячним внеском від 50 гривень. За ціною лише однієї поїздки у таксі, ви підтримаєте роботу усієї редакції і допоможете робити Київ зрозумілішим для містян, а діяльність влади – прозорішою.

Источник материала
Поделиться сюжетом