19 апреля, пятница
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
В Україні гомосексуальним людям дозволили бути донорами крові
В Україні гомосексуальним людям дозволили бути донорами крові

В Україні гомосексуальним людям дозволили бути донорами крові

Вітаємо вас на «Хмарочосі»! Ми пишемо про розвиток міст вже 6 років та 263 днів. За цей час ми опублікували вже 13565 новин та статей і продовжуємо це робити щодня. Підтримайте нас щомісячним внеском! За ціною лише однієї поїздки у таксі, ви сприятимете незалежній роботі редакції і допоможете робити Київ місцем для гідного життя, а діяльність влади – прозорішою.

Фото: LuAnn Hunt, unsplash.com

В Україні з переліку протипоказань до донорства крові прибрали пункт про гомосексуальні стосунки, який раніше прирівнювали до форм ризикованої поведінки, повідомив експерт правозахисного ЛГБТ-центру «Наш світ» Андрій Кравчук у коментарі ZMINA. Ця заборона діяла понад 15 років.

Зміни внесуть в оновлений порядок медичного обстеження донорів крові та її компонентів. Зокрема, в переліку критеріїв для відсторонення від донорства відсутнє словосполучення «гомосексуальні стосунки» відсутнє. Натомість додано формулювання «особи з ризикованою сексуальною поведінкою, яка може призвести до захворювання серйозними інфекційними хворобами, що можуть передаватися через кров».

Наразі текст порядку медичного обстеження поки не оновлений.

Источник материала
Поделиться сюжетом