Хлопець на самокаті під час конфлікту напав на Майкла Щура
Хлопець на самокаті під час конфлікту напав на Майкла Щура

Хлопець на самокаті під час конфлікту напав на Майкла Щура

Вітаємо вас на «Хмарочосі»! Ми пишемо про розвиток міст вже 6 років та 269 днів. За цей час ми опублікували вже 13621 новин та статей і продовжуємо це робити щодня. Підтримайте нас щомісячним внеском! За ціною лише однієї поїздки у таксі, ви сприятимете незалежній роботі редакції і допоможете робити Київ місцем для гідного життя, а діяльність влади – прозорішою.

Фото: Майкл Щур/Facebook

У центрі Києва напали на журналіста Романа Вінтоніва, відомого як Майкл Щур. Він розповів, що на перехресті вулиць Ярославів Вал і Івана Франка у нього стався конфлікт з хлопцем на самокаті, в ході якого журналіста вдарили і приснули газовим балончиком в очі.

За словами Вінтоніва, він переходив дорогу пішохідним переходом, коли помітив двох хлопців, які їхали велодоріжкою на самокатах.

«Я зупинився, щоб їх пропустити. Бо їхали вони добренько так і, як я бачив, не гальмували. Перший проїхав повз мене. Коли другий порівнявся зі мною, я йому голосно гаркнув: “Пропускай пішоходів”», – розповів журналіст.

Після цього почалася суперечка. Ведучий заявив хлопцю, що той повинен був його пропустити. На що той відповів, що ні, бо він був на велодоріжці. Потім хлопець з самокатом розпилив балончик з газом журналісту в очі та продовжив прогулянку.

Тоді Вінтонів стягнув хлопця зі самоката та запитав, чому він розпилив йому в очі газ. Однак у відповідь той вдарив ведучого.

Ведучий телефонував у поліцію, однак вона на місце інциденту не приїхала. Патрульні порадили написати у відділку заяву, що він згодом і зробив.

Источник материала
Поделиться сюжетом