Кияни створили пін, присвячений «Квітам України». Де купити?
Кияни створили пін, присвячений «Квітам України». Де купити?

Кияни створили пін, присвячений «Квітам України». Де купити?

Вітаємо вас на «Хмарочосі»! Ми пишемо про розвиток міст вже 6 років та 363 днів. За цей час ми опублікували вже 14487 новин та статей і продовжуємо це робити щодня. Підтримайте нас щомісячним внеском! За ціною лише однієї поїздки у таксі, ви сприятимете незалежній роботі редакції і допоможете робити Київ місцем для гідного життя, а діяльність влади – прозорішою.


The Kashtans Pins створили знак, присвячений будинку «Квіти України». Половину прибутку з його продажу передадуть громадській ініціативі «Зберегти Квіти України». Пін створення для привернення уваги до ситуації з незаконним руйнуванням унікальної будівлі.

Вартість значків 150 гривень, замовити можна у Фейсбуці або Інстаграмі. Згодом їх можна буде придбати безпосередньо через ініціативу Зберегти Квіти України.

Після початку демонтажу «Квітів України» кияни розібрали будівельний паркан, заблокували техніку та окупували будівлю. Громада біля будинку влаштовує культурні заходи, наприклад 28 липня там відбудеться концерт київського піаніста Антонія Баришевського. Також нещодавно там проводили читання та ранкову йогу.

Зараз на будівлю накладено кілька арештів на час досудового слідства у справах по самоуправству та по порушенню авторського права. Міністерство культури направило припис про зупинку демонтажу в історичному ареалі міста. Благоустрій анулював контрольну картку на проведення будівельних робіт в будинку «Квіти України». Забудовник протягом трьох днів має демонтувати паркан навколо будівлі.

Докладніше про «Квіти України»: Кияни «захопили» пам’ятку модернізму, не даючи її знести. Чому це сталося і що буде далі?

«Квіти України» – унікальна споруда в центрі міста. Це оранжерея на історичній вулиці, яку протягом 20 років оповивав виноград. Будинок визнано будівлею року в 1986. Сьогодні Національна Спілка архітекторів України підтримала збереження будівлі у первісному вигляді.

Источник материала
Поделиться сюжетом