20 апреля, суббота
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Бельгія оподаткує польоти на відстань менше 500 кілометрів
Бельгія оподаткує польоти на відстань менше 500 кілометрів

Бельгія оподаткує польоти на відстань менше 500 кілометрів

Фото: unsplash.com

У Бельгії вирішили ввести податок на близькомагістральні рейси для пасажирів. Новий податок торкнеться рейсів до пунктів призначення в межах 500 кілометрів від Брюсселя, пише видання The Mayor. Передбачається, що заборона підвищить привабливість інших видів транспорту, зокрема, залізничного.

Новий податок складе до шести євро і буде застосовуватися до всіх пасажирів, що летять через бельгійський аеропорт. За прогнозами уряду, це повинно приносити близько 30 мільйонів євро в рік. Пункти призначення, що входять до радіуса 500 кілометрів, є найбільш завантаженими транспортними вузлами в Європі. В їх число входять Франкфурт, Амстердам, Лондон, Штутгарт, Париж, Гамбург, Цюрих тощо.

Уряд поки не дав офіційних інструкцій для аеропортів і авіакомпаній. Експерти вважають, що Брюссельські авіалінії повинні найбільше постраждати від цих заходів, оскільки більшість їхніх рейсів виконуються в межах цього радіусу. За даними Євроконтролю, викиди вуглецю, вироблені повітряним транспортом, в ЄС знизилися на 56% в порівнянні з вереснем 2019 року. Це пов’язано з пандемією.

Видання Аviation24 пише, що розрахунки бельгійського уряду невірні. Після проведення консультацій з аеропортом Брюсселя виявилось, що у 2019 році 1,3 мільйона пасажирів вилетіли з аеропорту Брюсселя в десять пунктів призначення на відстані менш як 500 кілометрів або навпаки. Якщо бельгійський уряд хоче отримувати 30 мільйонів євро, кожен пасажир повинен буде заплатити до 23 євро за рейс. Якщо уряд звільнить від цього податку 840 тисяч транзитних пасажирів, авіаційний податок складе 66,66 євро на пасажира.

Найбільш різке зниження викидів вуглецю відбулося в Фінляндії (74,7%), Швеції (74,3%) і Ірландії (71,1%). Тим часом викиди бельгійськими авіакомпаніями знизилися менш ніж на 20%.

Источник материала
Поделиться сюжетом