20 апреля, суббота
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Лондонський паб почав приймати оплату електроприладами
Лондонський паб почав приймати оплату електроприладами

Лондонський паб почав приймати оплату електроприладами

Фото: gettyimages

У лондонському пабі The Trade-Inn гості можуть оплачувати страви та напої, здаючи непотрібні електронні пристрої. Про це повідомляє видання Euronews.

Всього в барі приймають близько 14 тисяч видів техніки. Акція діє за підтримки компанії Spring, яка розмістила в країні понад тисячу автоматів для збору електронних відходів. Отриману таким чином техніку ремонтують і роблять придатною для подальшого використання.

За словами представників організації, до 2024 року Велика Британія може вийти на перше місце в світі за обсягом виробництва технологічного сміття, обігнавши нинішнього лідера – Норвегію. Щорічно в країні викидають близько 1,6 мільйона тонн електронних пристроїв. Вартості даного обсягу відходів вистачило б, щоб купити кожному британцеві вісім пінт (понад 4,5 літра) пива.

Наразі більша частина електронного сміття в Великій Британії вивозиться на звалища або спалюється. За підрахунком експертів, в кожному з домогосподарств країни зберігається приблизно 20 непотрібних одиниць техніки.

Дослідники Форуму по утилізації відходів електронного та електричного обладнання підрахували, що цього року люди викинуть 57,4 мільйона тонн подібного сміття. Вони наголошують, що життєвий цикл електроніки коротшає. Зокрема, пристрої швидко потрапляють на звалища, бо експлуатуються недовго і не завжди піддаються ремонту. Водночас зростає обсяг продажів електроніки – на 3% щорічно.

У березні в Європейському Союзі набув чинності закон, згідно з яким гарантія на побутову техніку має становити не менше десять років. Щороку в ЄС утворюється в середньому 16 кілограмів електричних відходів із розрахунку на одну людину. Переробляють наразі лише приблизно 40% цього сміття.

Источник материала
Поделиться сюжетом