19 апреля, пятница
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Десятки самокерованих авто Google просто так заїжджають на тупикову вулицю Сан-Франциско
Десятки самокерованих авто Google просто так заїжджають на тупикову вулицю Сан-Франциско

Десятки самокерованих авто Google просто так заїжджають на тупикову вулицю Сан-Франциско

Фото: Getty Images

Десятки самокерованих автомобілів Waymo, що належать Google, почали просто так заїжджати на тупикову вулицю спального району Сан-Франциско. Про це повідомляє місцевий телеканал KPIX-TV.

За словами містян, автівки заїжджають у глухий кут кожен день у будь-який час доби. «У деякі дні їх до пів сотні приїжджає. Тобто буквально кожні п’ять хвилин», – скаржаться мешканці. Вони зауважують, що автівки не привозять нічого й нікого тут не підбирають.
Іноді самокерованих авто так багато, що вони утворюють цілі колони на тупиковій вулиці: чекають, поки остання в черзі здійснить маневр із розворотом і виїде з вулиці.

Фото: KPIX-TV / скриншот з відео

Представниця Waymo в коментарі KPIX-TV пояснила, що така поведінка самокерованих авто пов’язана з останніми змінами дорожніх правил Сан-Франциско, покликаними зменшити інтенсивність руху на деяких дорогах для велосипедистів і пішоходів.

«Ми постійно підлаштовуємось під динамічно мінливі правила дорожнього руху Сан-Франциско. В даному випадку автомобілі, що рухаються на північ Каліфорнії по 15-й авеню, змушені здійснювати розворот через наявність знаку, що обмежує рух. Таким чином, Waymo підкоряються тим же правилам дорожнього руху, яким повинен слідувати будь-який інший автомобіль», – сказав представник Waymo.

У цьому конкретному випадку авто доїжджали до перехрестя, де обмежується в’їзд направо й наліво, тож лишається тільки їхати вперед, у глухий кут.

Перші безпілотні автівки компанії почали їздити в місті Фенікс штату Аризона в 2017 році, а з 2021-го почали випробовуватися і в Сан-Франциско. Waymo наразі перебуває у власності Alphabet — материнської компанії Google.

Источник материала
Поделиться сюжетом