25 апреля, четверг
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Картину Марії Примаченко продали за пів мільйона доларів
Картину Марії Примаченко продали за пів мільйона доларів

Картину Марії Примаченко продали за пів мільйона доларів

Вітаємо вас на «Хмарочосі»! Ми пишемо про розвиток міст вже 7 років та 284 днів. За цей час ми опублікували вже 17226 новин та статей і продовжуємо це робити щодня. Підтримайте нас щомісячним внеском! За ціною лише однієї поїздки у таксі, ви сприятимете незалежній роботі редакції і допоможете робити Київ місцем для гідного життя, а діяльність влади – прозорішою.

Читайте нас в Telegram та Twitter
Фото: facebook.com/prytulafoundation.org

Картину Марії Примаченко «Квіти виросли біля четвертого блоку» продали на благодійному аукціоні за 500 тисяч доларів. Гроші підуть на потреби ЗСУ.

Онйлан-аукціон, організований Фондом Сергія Притули й аукціонним домом «Дукат», почався 29 квітня зі стартової ціни 5 тисяч доларів. За тиждень ставки зросли у сто разів.

Фото: Дар’я Добріян

«Уперше за історію благодійних аукціонів українська картина була продана за пів мільйона доларів! Переможець — українець з-за кордону», — заявляють у Фонді Притули.

Фото: Дар’я Добріян

Твір перебував у приватній сімейній колекції. Власники — колекціонер Ігор Понамарчук і Дар’я Добріян — передали його як благодійну допомогу.

Родина Марії Примаченко, своєю черго, підтримала благодійний аукціон і відмовилася від роялті з продажу картини на користь ЗСУ.

Нагадаємо, російська армія обістріляла краєзнавчий музей з роботами Примаченко в селі Іванків. Ми писали про те, як сторож музею рятував картини.

Источник материала
Поделиться сюжетом