Благодійні ініціативи, які допомагають Україні
Благодійні ініціативи, які допомагають Україні

Благодійні ініціативи, які допомагають Україні

Ми продовжуємо розповідати про всіх небайдужих в тилу, що допомагають українцям отримати перемогу у війні, що розпочала Росія в Україні, та відновити життя.

Kind Hamper for Ukrainians in need

Kind Hamper for Ukrainians in need — це ініціатива, що має на меті допомогти людям похилого віку, особам з інвалідністю та багатодітним сім’ям з України, а також підтримати локальних українських виробників.

«Багато років я працюю в проєкті (ВсіСвої), який популяризує товари українських виробників. Щороку я допомагаю збирати кошики з крафтовими продуктами локальних виробників та фермерів. Українці дарують такі святкові набори своїм рідним, колегам та всім, кому бажають добра та світла», — розповідає автор ініціативи Сергій Горюнов.

Ви можете оплатити один з гастрономічних наборів або ж задонатити будь-яку суму на продукти, аби передати їх тим, хто цього потребує найбільше.

Одне замовлення такого сету — це можливість для українських брендів продовжувати свою справу в цей непростий час, адже локальним фермерам, крафтярам і власникам малих бізнесів зараз важче функціонувати, ніж великим підприємствам. Допомогти можна за посиланням.

PAPAYA 

Український бренд PAPAYA запустив благодійну колекцію футболок із координатами та світлинами чарівних куточків України. Автори надихнулися незвіданою природою країни та зобразили її на футболках. Деякі місцевості, що зображені на речах, зараз тимчасово окуповані.

Патріотичний дроп отримав назву #координатимогосерця. Поміж іншого, бренд має на меті привернути увагу до заповідника «Асканія-Нова», який тимчасово перебуває під окупацією й потребує допомоги.

Саме тому 50% прибутку з продажу колекції PAPAYA направлятиме у фонди «Асканії-Нової» та на допомогу українським військовим у «Повернись живим».

Гуцульські сумки, що рятують культурне надбання України

Український бренд шкіряних аксесуарів Ozerianko bags передає частину від продажу своєї колекції HUTSUL Національному центру народної культури «Музею Івана Гончара» у Києві, що займається збором коштів на закупівлю необхідного устаткування для пакування та збереження своїх експозицій.

Колекція HUTSUL була створена Дашею Озерянко ще у 2016 році. Ця колекція — взаємодія традиційних гуцульських мотивів із сучасним дизайном та філософією життя у великому місті.

До колекції увійшли сумки-мішки зі шкіряними аплікаціями, а також наплічники та клатчі з бахромою ручної роботи та індивідуальним розписом. Моделі створені з італійської шкіри чорного та чорнильного кольору, та прикрашені яскравими декоративними елементами в етнічній колірній гамі.

Купуючи будь-яку з моделей колекції або замовляючи індивідуальну гуцульську сумку - ви допомагаєте у збереженні пам`ятків культури України, які під загрозою руйнування російськими загарбниками, які розпочали війну в Україні.

Деталі за посиланням

brabrabra

Український бренд жіночої білизни brabrabra запустив сервіс допомоги для жінок, які постраждали від війни — brafriend. На сайті бренду кожен бажаючий може зробити благодійний внесок і оплатити білизну для постраждалих від війни, а бренд підбере та доставить їх жінкам, які потребують допомоги. 

Щоб допомогти, потрібно перейти на сайт, обрати комплект, який ви хотіли б передати жінкам та оплатити його онлайн. Передплатити можна необмежену кількість товарів із різних колекцій та категорій.  Якщо ж ви потребуєте спідньої білизни, то на тому ж сайті, натиснувши кнопку «Потребую допомоги», можна отримати свій комплект. Там одразу можна буде побачити увесь доступний передплачений асортимент та обрати собі бра, труси або комплект білизни. І вже за кілька днів отримати свій комплект в будь-якому з працюючих відділень Нової Пошти. Для усіх жінок, що звертатимуться по допомогу у рамках brafriend, буде доступний сервіс брафітингу та визначення персонального індексу комфортної посадки на рівні з іншими клієнтами бренду.

Прихисток у Львові від БФ «Твоя Опора»

З початку війни понад 14 мільйонів українців обрали безпеку і переїхали з регіонів, де ведуться бойові дії. Більша частина вирішила все ж залишитися в Україні, але у спокійніших її областях. І одним із найбільших прихистків для внутрішньо переміщених осіб стала Львівщина. Там за три місяці війни облаштували десятки шелтерів.

За три місяці війни шелтер, який був організований у партнерстві з БФ «Твоя Опора», прийняв уже майже сім сотень українців. І продовжує приймати. З його утриманням суттєво допомагають іноземці. Так, одна з найбільших інвестиційних компаній у Швейцарії Partners Group виділила на допомогу українським біженцям майже три мільйони гривень. Аби отримати прихисток ви можете звернутися за цим контактним телефоном: 096 312 87 08  (Viber, Whatsapp, Telegram). Доступно 115 ліжкомісць (про наявність вільних місць потрібно уточнювати). Заселення можливе з 6.00 до 23.00 години щоденно.

Онлайн-бібліотека обкладинок світових ЗМІ про Україну

Розповсюдження правдивої інформації про війну в Україні також є одним із способів допомоги. WeAreUkaine.info, англомовний репозиторій правди про Україну та повномасштабне вторгнення Росії в Україну, створили першу онлайн-бібліотеку шпальт з матеріалами про Україну, які виходили з 24 лютого 2022 року. 

Команда англомовного проєкту розпочала збирати обкладинки з перших днів війни, аби одразу відстежувати, які новини потрапляють на перші шпальти світових ЗМІ, збирати історичні заголовки та матеріали видань, які гучно та у різний креативний спосіб висловили підтримку України, а також бачити наративи про висвітлення інформації вторгнення Росії на територію України. На сайті вже зібрано та опубліковано понад 3,380 обкладинок 141 світових медіа з 39 країн 20 мовами світу. 

За посиланням можна знайти добірку обкладинок англійською, французькою, німецькою, іспанською, італійською та іншими мовами, обравши відповідну країну, медіа та проміжок часу. 

Благодійні вечері для збору коштів на підтримку України

Instagram: @wayofpeace.ukraine

За підтримки Міністерства закордонних справ та з фондом Way Of Peace буде організовано серію благодійних вечерь  по всьому світу. Амбасадором фонду стала Алла Барановська. Перша благодійна вечеря відбудеться в Празі, яку приготують відомі мастер-шефи Володимир Ярославський та Ольга Мартиновська.

У програмі вечора буде проведений аукціон, де будуть лоти від нашої Національної збірної по футболу, знамениті марки від Укрпошти, а також декілька витворів мистецтва. Головним хедлайнером першої вечері стане співачка TAYANNA, а проведе захід Тімур Мірошниченко.

На першій вечері в Празі організатори планують зібрати близько 1 млн гривень.

Освіта для підлітків від TUMO Kyiv

6 червня Центр креативних технологій для тінейджерів TUMO Kyiv запускає онлайн-платформу, яка надасть можливість українським підліткам навчатися технологій та дизайну незалежно від обставин та місцеперебування. А всі витрати беруть на себе представники відповідального бізнесу. Реєстрацію першого потоку розпочато! 

Студенти протягом пів року абсолютно безплатно навчатимуться за 7 напрямками: програмування, 3D-моделювання, анімація, кіновиробництво, графічний дизайн, розробка ігор, музичний продакшн.  Родини студентів не будуть оплачувати навчання — за них це роблять представники відповідального бізнесу. Засновник TUMO Kyiv Артур Гарслян наголошує на тому, що доступ до якісного навчання — важливий крок, щоб полегшувати підліткам процес адаптації до складних реалій та повертати їм відчуття звичного комьюніті, творчої сім’ї.

Довгострокова мета  TUMO в Україні — забезпечити кожного українського підлітка можливістю отримати додаткову освіту у потрібних сферах сучасних технологій та цифрового мистецтва: в оффлайн- і онлайн-форматах.  

Зареєструватись можна за посиланням


Теги: ukraine2022, благодійні ініціативи
Источник материала
Поделиться сюжетом