25 апреля, четверг
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
В Одесі вшанують пам'ять жертв Голокосту
В Одесі вшанують пам'ять жертв Голокосту

В Одесі вшанують пам'ять жертв Голокосту

27 січня відзначається Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту.

В Україні на державному рівні жертв трагедії вшановують з 2012 року.

З нагоди пам'ятної дати розпорядженням Одеського міського голови затверджено план заходів із вшанування в Одесі Дня пам'яті жертв Голокосту і 75-ї річниці з дня визволення в'язнів з нацистського концтабору Аушвіц (Освенцим).

Так, 27 січня 2020 року о 10:00 відбудеться церемонія покладання квітів до пам'ятника жертвам Голокосту і в'язнів гетто в Прохоровському сквері Одеси за участю колишніх в'язнів гетто і концтаборів, керівництва міста, дипломатів, представників громадських організацій, військовослужбовців, школярів та громадськості.

24 січня в одеському музеї Голокосту-жертв фашизму представлена виставка долі художників «Одеса-Париж-Аушвіц», присвячена 75-й річниці з дня визволення в'язнів з нацистського концтабору Аушвіц (Освенцим).

30-31 січня виставка буде експонуватися в холі Одеської міської ради.

27 січня 2020 року об 11:00 в Одеському обласному академічному російському драматичному театрі відбудеться церемонія, приурочена Міжнародному дню пам'яті жертв Голокосту і 75-річчя від дня звільнення в'язнів з нацистського концтабору Аушвіц (Освенцим).

28 січня о 12:00 у Єврейському культурному центрі «Beit Grand» буде організовано перегляд документального фільму «Турецький паспорт», а 29 січня - представлений авторський проєкт Фелікса Кохріхта «Діалоги на Ніжинській» з нагоди 75-річчя з дня визволення в'язнів з нацистського концтабору Аушвіц (Освенцим).

У закладах загальної середньої та позашкільної освіти міста протягом січня-квітня буде проходити конкурс дитячо-юнацького малюнка «Голокост ..

Ніколи більше».

У бібліотеках-філіях міста заплановано проведення бесід, бібліографічних оглядів, історичних екскурсів, тематичних виставок, присвячених Міжнародному дню пам'яті жертв Голокосту.

Екскурсії в музей Голокосту - жертв фашизму, тематичні лекції, бесіди та книжкові виставки проведуть для підопічних соціальних центрів.

Засобам масової інформації рекомендовано внести зміни до програм регіональних і місцевих теле- і радіоканалів, а також обмежити трансляцію розважальних програм.

основних заходів з вшанування у м.

Одесі Дня пам’яті жертв Голокосту та 75-ї річниці з дня звільнення ув’язнених з нацистського концтабору Аушвіц (Освенцім).

Назва заходу.

Дата, час та місце.

проведення заходу.

Покладання квітів до пам’ятника жертвам Голокосту та в’язнів гетто.

27 січня 10.00.

(Прохоровський сквер).

Виставка долі художників «Одеса-Париж-Аушвіц», присвячена 75-й річниці з дня звільнення ув’язнених з нацистського концтабору Аушвіц (Освенцім).

24 січня 15.00.

Музей Голокосту – жертв фашизму.

Мала Арнаутська, 111).

Бесіди, бібліографічні огляди, історичні екскурси, тематичні виставки, присвячені Міжнародному дню пам’яті жертв Голокосту.

24-27 січня.

Бібліотеки-філії міста.

Лекція «Причина та наслідки Голокосту» для підопічних комунальної установи «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Суворовського району міста Одеси».

27 січня 10.00.

Бібліотека-філія № 7.

Генерала Бочарова, 14).

Церемонія, приурочена до Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту та 75-річчя з дня звільнення ув’язнених з нацистського концтабору Аушвіц (Освенцім).

27 січня 11.00.

Одеський обласний академічний російський драматичний театр.

(вул.

Грецька, 48).

Конкурс дитячо-юнацького малюнка «Голокост…Ніколи більше».

27 січня – 14 квітня.

Заклади загальної середньої та позашкільної освіти.

Перегляд документального фільму «Турецький паспорт» в рамках 75-річчя з дня звільнення ув’язнених з нацистського концтабору Аушвіц (Освенцім).

28 січня 12.00.

Єврейський культурний центр «Beit Grand».

Ніжинська, 77/79).

Авторський проект Фелікса Кохрихта «Діалоги на Ніжинській» з нагоди вшанування 75-річчя з дня звільнення ув’язнених з нацистського концтабору Аушвіц (Освенцім).

29 січня 15.00.

Єврейський культурний центр «Beit Grand».

Ніжинська, 77/79).

Виставка долі художників «Одеса-Париж-Аушвіц», присвячена 75-й річниці з дня звільнення ув’язнених з нацистського концтабору Аушвіц (Освенцім).

30-31 січня Хол Одеської міської ради.

Думська, 1).

Источник материала
Поделиться сюжетом