Культова класика Нового Голлівуду: «Київський тиждень критики» оголошує програму ретроспективи
Культова класика Нового Голлівуду: «Київський тиждень критики» оголошує програму ретроспективи

Культова класика Нового Голлівуду: «Київський тиждень критики» оголошує програму ретроспективи

Цього року гості фестивалю зможуть оцінити на великому екрані культову класику епохи Нового Голлівуду — фільми Френсіса Форда Копполи, Мартіна Скорсезе і Джорджа Лукаса.

«Апокаліпсис сьогодні» — епічний фільм про війну у В'єтнамі, натхненний повістю Джозефа Конрада «Серце темряви».

Фільм ледь не коштував Френсісу Форду Копполі кар'єри, але увійшов в історію як видатний зразок кіно.

Удостоєний «Золотої пальмової гілки» Каннського кінофестивалю, він до цього дня утримує позицію у верхніх рядках рейтингів найкращих фільмів усіх часів.

У рамках «Київського тижня критики» «Апокаліпсис сьогодні» буде показаний у безпрецедентній для України якості в реставрованій копії.

Інший лауреат «Золотої пальмової гілки» — «Таксист» Мартіна Скорсезе, названий кінокритиком Роджером Ебертом одним із найбільш сильних фільмів в історії кінематографа.

Головний герой стрічки, ветеран війни у В'єтнамі, таксист Тревіс Бікл у виконанні Роберта Де Ніро став натхненням для цілих поколінь антигероїв.

Жанр горрора у ретроспективній програмі представить «Керрі» Браяна де Пальми, екранізація однойменного дебютного роману Стівена Кінга.

Історія школярки, яка виявляє у себе здатності до телекінезу, стала одним із найбільш впливових горрорів в історії жанру, а Сіссі Спейсек, облита кров'ю — одним із найяскравіших образів в історії кіно.

Програма «Новий Голлівуд» пропонує глядачам знайомство із творчістю Джорджа Лукаса до феноменального успіху його космічної саги «Зоряні війни».

На фестивалі покажуть перший фільм студії Lucas.

Film — молодіжну комедію «Американські графіті», що досліджує американських підлітків на порозі дорослого життя.

Свого часу стрічка була удостоєна п'яти номінацій на премію «Оскар» і премії «Золотий глобус» у категорії «Найкраща комедія або мюзикл».

Стрічка, яка стояла біля витоків не тільки Нового Голлівуду, але і жанру роуд-муві — «Безтурботний їздець» Денніса Гоппера, удостоєна премії за найкращий дебют на Каннському кінофестивалі.

Його головні герої —волелюбні нонконформісти у виконанні самого Гоппера, Пітера Фонди і Джека Ніколсона стали іконами контркультури і втіленням протесту проти істеблішменту.

«Довге прощання» — одна з ранніх робіт класика американського кіно Роберта Олтмена, єдиного в США володаря головних нагород фестивалів великої трійки — «Золотої пальмової гілки», «Золотого лева» і «Золотого ведмедя».

Стрічка в жанрі «постнуар» є екранізацією однойменного роману Реймонда Чандлера.

Як і всі покази «Київського тижня критики», сеанси ретроспективи «Новий Голлівуд» представляють критики-куратори фестивалю після перегляду на глядачів чекає обговорення фільму з кінокритиком.

В рамках фестивалю також запланована програма дискусійних зустрічей.

«Київський тиждень критики» — кінофестиваль, створений для знайомства українських глядачів із найкращими новими фільмами, відібраними українськими кінокритиками.

У програму фестивалю входять фільми з лайн-апів головних світових кінофестивалів, а також стрічки, які мали значний вплив на історію кіно.

Українська та міжнародна програми будуть оголошені на початку жовтня.

3-й фестиваль «Київський тиждень критики» пройде у кінотеатрі «Жовтень» з 24 по 30 жовтня 2019.

На відкритті фестивалю відбудеться церемонія нагородження щорічної національної премії кінокритиків «Кіноколо».Організатор фестивалю — компанія «Артхаус Трафік» за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Источник материала
Поделиться сюжетом