Huawei додала в EMUI розумну зарядку
Huawei додала в EMUI розумну зарядку

Huawei додала в EMUI розумну зарядку

Акумулятор – мабуть, найбільш уразливий компонент будь-якого смартфона, змагатися з яким не зможе навіть дисплей.

Адже якщо дисплей з часом не зношується, якщо його тільки не розбити, то чим більше сеансів зарядки пройде акумулятор, тим гірше він буде тримати в собі енергію.

Деякі користувачі вже з цим звиклися і тепер розглядають акумулятор виключно як витратний матеріал, але більшість, як і раніше не готові миритися з необхідністю сервісного обслуговування своїх смартфонів.

Тому Huawei додала в прошивку фірмових апаратів особливу технологію, яка буде мінімізувати негативний вплив на їх акумулятори.

Технологія, про яку йде мова, називається Smart Charging Mode.

Тобто це свого роду розумний режим, який дозволяє продовжити термін служби акумулятора, запобігаючи отримання ним шкоди і втрату ефективної ємності від неправильного використання.

Робота режиму базується на штучному інтелекті, що дозволяє йому вивчати звички користувача в зарядці смартфона, підраховувати час, яке апарат проводить у розетки, і на основі ці даних розраховувати швидкість зарядки, змінюючи її то в більшу, то в меншу сторону.

Чи шкодить швидка зарядка.

Само собою, зробити швидкість зарядки більше, ніж передбачено виробником, режим не зможе, та й не для цього він призначений.

Мета, яку переслідували розробники Huawei, полягала в тому, щоб, навпаки, знижувати швидкість в моменти, коли смартфон проводить багато часу на зарядці.

Як правило, це відбувається вночі.

Вони дають йому апарат на зарядку перед сном, а знімають його тільки вранці.

В результаті він заряджається за годину-півтора, а весь інший час просто підтримує 100-відсотковий рівень зарядки акумулятора, що надає на нього негативний вплив.

Справа в тому, що весь той час, поки смартфон, будучи зарядженим, підключений до розетки, він відчуває мікропотері енергії, які йому доводиться постійно заповнювати.

Якщо залишити апарат у розетки на ніч один раз, ефект буде незначним, проте якщо це триває на регулярній основі, батарея почне деградувати набагато швидше, ніж якби пристрій відключали від електромережі відразу.

А розумний режим зарядки дозволяє заряджати смартфон не швидким, а малим струмом весь час, яке він перебуває у розетки.

Аналогічним чином цей режим працює і у Apple.

Компанія додала його в iOS 13 і назвала режимом оптимізованої зарядки.

Він теж розраховує час сеансів зарядки і ефективно уповільнює подачу струму таким чином, щоб i.

Phone, який залишили у розетки на ніч, зарядився якраз до ранку.

Це запобігає передчасну деградацію акумулятора, дозволяючи йому довше не втрачати свою ємність.

А оскільки i.

Phone починають сповільнюватися, якщо їх батарея зношується, то для них користь розумного режиму стає просто неоціненною.

Але якщо режим Apple підтримує всі i.

Phone, сумісні з iOS 13, то у Huawei він поки є тільки в апаратах Mate 30/30 Pro і Honor V30.

Як правильно заряджати смартфон.

Однак у режиму розумної зарядки від Huawei буде і ще одна функція, крім уповільнення.

Судячи з опису, вона дозволить в принципі блокувати подачу енергії при досягненні акумулятором 80%.

Це крута ідея, яку китайці, ймовірно, підгледіли у Tesla.

Ілон Маск неодноразово говорив, про зарядка будь батареї до 80% на регулярній основі надає на неї менше негативного впливу, ніж якби вона заряджала до 100%.

Саме тому в додатку Tesla є спеціальна функція, що дозволяє виставляти межа, після досягнення якого зарядка автоматично припиниться.

Незважаючи на те що, здається, жоден виробник смартфонів, крім Huawei, ще не реалізував таку ж можливість у себе, незалежні розробники вже давно пропонують програми, що дозволяють автоматично зупиняти зарядку.

Особисто я свого часу користувався додатком Accu.

Battery, яке не тільки пропонувало функцію установки лімітів, а й саме рекомендовано не заряджати акумулятор більше 80% за раз, щоб мінімізувати негативний вплив і відстрочити його старіння.

Правда, через те, що користуватися Accu.

Battery я почав тільки на третьому році використання свого смартфона, позитивного ефекту від його роботи я не помітив.

Источник материала
Поделиться сюжетом