Сало відварюють з оцтом і натирають часником

— Десять років маю традицію готувати закуску з сала на День Незалежності, — каже 30-річний Андрій Дудка з Червонограда Львівської області.

— Колись у гуртожитку навчив однокурсник.

Тепер вважаю її обов'язковим атрибутом кожного українського застілля.

Бере 1 кг свіжого сала.

Заливає його 1 л води й 0,4 л оцту.— Кидаю кілька горошин чорного перцю.

Кип'ячу 20 хвилин на помірному вогні.

Виймаю сало з каструлі й залишаю, щоб охололо.

У горнятку змішую по одній столовій ложці солі, меленого перцю, подрібненого часнику й перетертий на порошок лавровий лист.

Охолоджене сало натирає сумішшю.

Ставить у холодильник і залишає на ніч.— Ріжу сало на дрібні пластини й викладаю на тарілку.

Подаю ще грінки з житнього хліба, зелену цибулю й квашені огірки.

Сало на смак дуже ніжне, добре підходить як закуска для міцних напоїв, — говорить Андрій.

Источник материала
Поделиться сюжетом