Кабмін може передати регіональні аеропорти в концесію
Кабмін може передати регіональні аеропорти в концесію

Кабмін може передати регіональні аеропорти в концесію

13:14, 19 вересня 2018.

Транспорт/Зв'язок.

На думку міністра інфраструктури, регіональні аеропорти можуть представляти інтерес для інвесторів.

Регіональні аеропорти можуть представляти інтерес для інвесторів / фото УНІАН.

Кабінет міністрів України розглядає питання передачі в концесію регіональних аеропортів, які працюють з невисокими показниками завантаження або лише планують відновити свою роботу.

Про це журналістам розповів міністр інфраструктури Володимир Омелян, відповідаючи на питання про інтерес інвесторів до участі в конкурсі на концесію українських морпортів.

"Надалі ми готові перейти до концесії інших об'єктів - не лише в морській галузі, але і в будівництві нових платних доріг паралельно з існуючими безкоштовними, а також у аеропортової галузі.

Ми зараз готуємо регіональні аеропорти, які або працюють з невисокими показниками завантаження, або плануються до відновлення роботи.

Ми вважаємо, що вони також можуть представляти інтерес для інвесторів", - сказав Омелян.

Як повідомляв УНІАН, на початку вересня Омелян повідомив, що на участь в конкурсі на концесію морських портів Херсон і Ольвія, який мав відбутися цього року, заявки подали понад 20 компаній.

Минулого року Адміністрація морських портів України (АМПУ) і Європейський банк реконструкції та розвитку підписали договір про фінансування розробки техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) проектів концесії Херсонського морського торгового порту і стивідорної компанії "Ольвія".

Тоді керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс заявив, що, за попередніми розрахунками, передача двох держстівідорів в концесію сприятиме збільшення вантажопотоку не менше ніж на 5,5 мільйона тонн та залучення інвестицій обсягом до 140 мільйонів доларів.

#концесія морпорти#концесія вокзалів.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны