Сума боргів киян зі сплати податків сягає майже 200 млн грн
Сума боргів киян зі сплати податків сягає майже 200 млн грн

Сума боргів киян зі сплати податків сягає майже 200 млн грн

Майже 20 мільйонів гривень за нерухомість, 70,5 мільйонів гривень транспортного податку та майже 95 мільйонів гривень земельного податку на сьогодні завинили державі фізичні особи, які перебувають на обліку у фіскальному відомстві столиці.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Державної фіскальної служби у Києві.

Зазначається, що ще рік тому суми заборгованостей зі сплати податкових зобов’язань були дещо менші.

«Недоплаченого за нерухомість значилось 5,7 мільйонів гривень, плати за землю – 91 мільйон гривень», - йдеться в повідомленні.

Виключенням став транспортний податок заборгованість по якому була більшою – 72,4 млн гривень проти цьогорічних 70,5 млн грн.

У ДФС кажуть, що значна частина громадян навіть не здогадується, що має податковий борг і сума заборгованості з кожним днем зростає завдяки таким поняттям з Податкового кодексу, як штрафна санкція та пеня.

«В переважній більшості випадків, такі неприємності трапляються через невідповідність даним про місцезнаходження платників з інформацією, що міститься в базах ДФС.

Якщо, наприклад, людина змінила місце свого проживання і не повідомила ДФС, то всі листи про необхідність сплати податків будуть повертатись до податкової і, податкові зобов’язання будуть переходити у категорію заборгованостей», - пояснили у ДФС.

Щоб перевірити, чи значиться за особою будь яка заборгованість зі сплати податків, достатньо безкоштовно отримати ключ цифрового підпису та скористатись Електронним кабінетом платника на сайті Державної фіскальної служби, повідомили податківці.

Источник материала
Поделиться сюжетом