Горбатюк жаліється на нестачу експертів, що уповільнює експертизи справ Майдану

Про це заявив начальник управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк, повідомляє Depo.

ua з посиланням на "Громадське" .

"Так, є дійсно некомплект експертів.

Це ситуація, яка стосується не тільки справ Майдану..

Це проблематика тих експертних установ, тих відомств, в яких працюють ті експерти.

Тобто ми призначаймо, ми пишемо листи, ми пишемо, що нам важливо максимально швидко отримати ці експертизи.

Але руху в них не збільшується… ", — сказав Горбатюк.

За його словами, у Харківському інституті науково-дослідних експертиз та Київському науково-дослідному інституті судових експертиз працюють всього по одному балістичному експертові.

"Неможливо, щоби в провідних наукового експертних установах працювали по одному експерту-балісту, який перевантажений поточною справою і не може приступити до експертиз до тих же самих подій щодо Майдану", — додав він.

Горбатюк додав, що деякі експертизи тривають по 2 роки.

Водночас Наталя Баюрко співробітник Київського науково-дослідного інституту судових експертиз пояснила, що термін виконання експертиз залежить від складності питань та експертних задач.

"Експертизи щодо справ Майдану почали надходити до Київського науково-дослідного інституту судових експертиз ще з 2014 року.

На сьогодні тоді призначені експертизи є виконаними, матеріали висновків судових судових експертів надані то тих установ, які призначали ті експертизи.

Нові експертизи, що призначають до цього часу виконуються в робочому порядку.

Експерти намагаються докладати усіх зусиль, щоб цей процес пришвидшити, але термін їхнього виконання залежить від складності питань та експертних задач", — наголосила Баюрко.

Родини Героїв Небесної Сотні погодилися на перенесення тимчасового меморіалу в центрі Києва для проведення експертиз у справах Майдану .

Источник материала
Поделиться сюжетом