Цього року звання найкращого шефа-кондитера за версією престижної премії The World's 50 Best Restaurants присудили 32-річному французу Седрику Гроле.
Його фірмовими десертами є їстівні кубики Рубіка, власна інтерпретація традиційного французького пирога з яблуками й напрочуд реалістичні скульптурні тістечка у формі різноманітних фруктів."Мої десерти вже копіюють у різних куточках світу.
Тож вони цілком можуть стати трендовими.
Над розробкою нових я працюю останні 3 роки.
Сподіваюся, саме вони замінять макарони", — сказав Гроле в інтерв'ю ресурсу FOOD&WIINE.
Француз збирається здійснити прорив у кондитерському мистецтві, використавши для створення своїх нових десертів перець і овочі.
Шанувальників у десертів Гроле безліч.
Причому не лише в соцмережі, де на сьогодні він має більше 1 мільйона підписників.
На початку року чоловік відкрив власну кондитерську.
Знаходиться заклад на території 5-зіркового паризького готелю Le Meurice.
Щодня в ньому збирається величезна черга."Відкриваємося ми опівдні.
Деякі люди чекають у черзі за десертом протягом півтори години.
Вистачає не всім.
Зазвичай уже за 4 години все розпродується", — каже кондитер.
Раніше показали кулінарні шедеври дніпровчанки Юлії Тимко.
Дівчина пече барвисті торти, за які щасливі клієнти пишуть їй щирі слова подяки.
У минулому Юлія працювала технологом на цукерковій фабриці.
Пекти почала кілька років тому.