Трамп пообіцяв Росії та Китаю нарощувати ядерний потенціал
Трамп пообіцяв Росії та Китаю нарощувати ядерний потенціал

Трамп пообіцяв Росії та Китаю нарощувати ядерний потенціал

22 жовтня.

Сполучені Штати будуть нарощувати свій ядерний потенціал доти, поки інші “не прийдуть до тями”, а після Вашингтон буде готовий зупинити цей процес і навіть приступити до скорочення озброєнь.

“Доти, поки люди не прийдуть до тями, ми будемо його (ядерний потенціал — прим.

УНН) нарощувати”, — сказав він.

“У нас є стільки грошей, скільки немає більше ні в кого, і ми будемо його збільшувати, поки вони не прийдуть до тями.

Коли вони це зроблять, ми вчинимо розумно і ми припинимо це, і не тільки припинимо, а й скоротимо потенціал”, — сказав американський лідер, додавши, що мова йде про Китай і Росію.

Остання, за його словами, не виконує свої зобов’язання в рамках Угоди про ліквідацію ракет середньої та малої дальності (Intermediate-Range Nuclear Forces Treaty, INF).

Як раніше інформував УНН, президент США Дональд Трамп в суботу заявив, що США вийдуть із Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (Intermediate-Range Nuclear Forces Treaty, INF, підписаний в 1987 році), оскільки Росія порушує цю угоду.

США вперше звинуватили Росію в порушенні INF ще в липні 2014 року.

Потім Вашингтон неодноразово повторював цей висновок, з яким Москва висловлювала категоричну незгоду.

Росія висуває США зустрічні претензії, які стосуються виконання INF.

Ця угода була підписана СРСР і США 8 грудня 1987 року в Вашингтоні.

Держдепартамент в грудні минулого року попередив, що Вашингтон почне приймати “заходи економічного і військового характеру”, якщо Москва не повернеться до виконання своїх зобов’язань за договором.

Вашингтон розглядає економічні та військові заходи, що включають “аналіз військових концепцій і можливих варіантів дій, у тому числі розробку наземних ракетних систем середньої та меншої дальності, що дозволить США захищати себе і своїх союзників у тому випадку, якщо Російська Федерація не буде дотримуватися умов договору”, пояснило тоді американське зовнішньополітичне відомство.

Источник материала
Поделиться сюжетом