"У Страсбурзі мене теж, сподіваюся, почують": опубліковано нового листа Сенцова
"У Страсбурзі мене теж, сподіваюся, почують": опубліковано нового листа Сенцова

"У Страсбурзі мене теж, сподіваюся, почують": опубліковано нового листа Сенцова

Лист датовано 7 грудня, повідомляє Depo.

ua з посиланням на Facebook правозахисниці.

Зокрема, Сенцов висловив надію, що на церемонії вручення премії "За свободу думки" імені Сахарова в Європарламенті, яка запланована на 12 грудня, його "почують".

"Смішно і сумно одночасно, коли тебе півсвіту, за чутками, підтримує, а ти вже місяць на окропі прориваєшся і на баланді! Але це все дрібниці, які вирішаться рано чи пізно.

Головне, що головне робиться: п'єсу поставили, через тиждень "мотор" і кіно, роман вже на 2/3 завершено, дитячі оповідання вже перевидають утретє, а після Нового року я перешлю на волю ще один збірник - нащо йому тут припадати пилом? Ну, і в Страсбурзі мене теж, сподіваюся, почують", - написав він.

Неподалік місця стрілянини перебували український дипломат Дмитро Кулеба та сестра політв'язня режисера Олега Сенцова Наталя Каплан.

За попередніми даними, українці в результаті стрілянини не постраждали.

Через стрілянину Європарламент закрили.

Поліція не виключає терористичних мотивів нападу.

Довідка.

25 жовтня український політв'язень Олег Сенцов став лауреатом премії Сахарова .

7 грудня Єврокомісар з питань європейської політики сусідства та перемовин із розширення ЄС Йоганнес Ган закликав Росію відпустити українського режисера Олега Сенцова для вручення премії Сахарова .

Посольство США заявило, що Росія має негайно звільнити лауреата премії Європарламенту 2018 року імені Андрія Сахарова українського режисера Олега Сенцова, щоб він міг особисто отримати цю нагороду .

11 грудня в Австрії 128 кіно- та телережисерів виступили із закликом до федерального уряду країни, яка зараз головує в ЄС, зробити все можливе задля визволення українського політв'язня Кремля Олега Сенцова.

У Києві біля представництва ЄС влаштували акцію на підтримку Сенцова .

Источник материала
Поделиться сюжетом