Каштанчики не пройшли: журі забракувало всіх претендентів на талісман Києва
Каштанчики не пройшли: журі забракувало всіх претендентів на талісман Києва

Каштанчики не пройшли: журі забракувало всіх претендентів на талісман Києва

Журі конкурсу на символ Києва не обрало переможця серед поданих проектів та рекомендувало столичній владі закінчити конкурс достроково, аби розпочати його наново наступного року.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила одна з учасниць журі, співзасновниця піар-агенції Ярослава Гресь.

"Загалом на конкурс було подано понад 100 робіт.

Після їхнього перегляду та обговорення, журі дійшло висновку, що не вважає жодну із представлених робіт гідною перемоги", - написала Гресь.

Журі впевнене, що талісман Києва має формувати позитивний імідж столиці та популяризувати як сучасне європейське місто з багатою історією.

"Усі члени журі усвідомлюють покладену на них відповідальність щодо вибору талісмана, а фактично, символа міста.

Сподіваємося, що в наступному році одна з провідних дизайн-агенцій або група таких агенцій чи дизайнерів, буде готова взяти на себе відповідальність за візуальну привабливість Києва", - додала Ярослава.

Зазначимо, що конкурс тривав від березня поточного року, а 19 грудня КМДА мала оголосити переможця.

За словами Гресь, рішення колегії підтримало управління туризму КМДА і готує зміни у розпорядження адміністрації щодо конкурсу, аби перенести його на наступний рік.

Зазначимо, що серед поданих проектів, опублікованих на сайті конкурсу, наймасовішими були варіації на тему каштану – "каштанчик" поставав у образах їжака, собаки, супергероя, солов'я тощо.

Рішення журі підтримують і кияни у соцмережі – відмову голосувати за один з наявних проектів називають "святом здорового ґлузду".

Источник материала
Поделиться сюжетом