Столичний бюджет 2019 року буде унікальним для України
Столичний бюджет 2019 року буде унікальним для України

Столичний бюджет 2019 року буде унікальним для України

Столичний бюджет 2019 року буде унікальним для України.

Про це сказав голова фракції ВО "Батьківщина" в Київській міськраді Володимир Бондаренко під час прес-конференції 14 грудня в Києві.

На його думку кияни чи не вперше в історії отримали прозорий та соціально орієнтований бюджет міста: "Ми прийняли бюджет, збагачений пропозиціями нашої фракції з точки зору соціальних аспектів.

Юлія Тимошенко неодноразово звертала нашу увагу, що соціальні питання, які торкаються людей, повинні бути в центрі уваги нашої міської фракції і завжди будуть підтримуватись, щоб життя в Києві стало комфортним".

Депутат додав, що новий кошторис передбачає значне збільшення фінансування найважливіших напрямків функціонування столиці: "В цьому бюджеті вперше в історії Києва виділена величезна сума, необхідна для функціонування житлово-комунального господарства та паливно енергетичного комплексу.

5,4 мільярди гривень ніколи не виділяли на цей сектор", додав депутат.

Окрім цього, збільшено суми фінансування програм енергоефективності.

Як пояснив Володимир Бондаренко, в наступному році буде відновлено роботу програми 30/70, яка передбачає участь міста в фінансуванні робіт з утеплення житлового комплексу.

Також буде підтримано модернізацію ліфтового господарства та тепломереж.

Низка депутатів київської фракції ВО "Батьківщина" займають принципову позицію з вирішення найважливіших питань роботи міста.

Зокрема, завдяки їхнім зусиллям та підтримці фракції профінансовано будівництво метро на масив Виноградар, асфальтування внутрішньоквартальних проїздів, реконструкція шляхопроводів.

Разом з тим, Володимир Бондаренко звернув увагу на те, що місто і досі не може вирішити проблему з недостатньою кількістю паркувальних місць: "Вони мають навіть безоплатно надаватися, тому що проблеми, які створюються в системі паркування транспорту, набагато важливіші ніж гроші.

Проїхати містом іноді неможливо.

А плата, яку пропонують сьогодні деякі приватні структури пропонують – непосильна для киян".

Велику увагу фракція "Батьківщини" приділяє вирішенню проблеми обліку та оплати енерго- та теплоносіїв, послідовно відстоюючи позицію, що кожен будинок, кожне домогосподарство має бути забезпечено необхідними приладами обліку.

Окрім того, "Батьківщина" наполягає на значному зниженню тарифів: "Сьогоднішня система забезпечення газом не просто критична, вона кримінальна.

І з приходом нового президента до влади вона буде переглянута.

Юлія Володимирівна чітко заявила: що підготовлена нами система дозволяє вдвічі зменшити оплату за газ.

І це абсолютно математично обґрунтовано", додав Володимир Бондаренко.

Источник материала
Поделиться сюжетом