Винахідливі та креативні: У Києві визначили переможців IT-змагань
Винахідливі та креативні: У Києві визначили переможців IT-змагань

Винахідливі та креативні: У Києві визначили переможців IT-змагань

Організаторами заходу стали Фонд Brain.

Basket, Агропромхолдинг Астарта та IT-компанія Miratech.

Даний захід відбувся в рамках соціально-освітньої програми «IT-освіта в сільській місцевості», яка дозволяє мешканцям сіл оволодіти базовим IT-навичкам.

«Ми впевнені, що українські діти в селах є дуже талановитими, але, на жаль, вони не завжди мають вільний доступ до сучасних знань.

І саме хороший рівень володіння інформаційними технологіями може надати їм широкий шлях в майбутньому, тому чим раніше діти починають це вивчати, тим більше у них можливостей бути успішними», – поділилась Світлана Мозгова, директор департаменту з розвитку корпоративного партнерства та зовнішніх комунікацій агропромхолдингу «Астарта».

Хакатон — це захід, під час якого команди мають створити прототип вирішення певної проблеми в обмежений період часу за допомогою програмування.

Цього разу дітям було запропоновано поміркувати над такими суспільними проблемами, як екологія, вирощування рослин та здоровий спосіб життя.

За допомогою візуальної мови програмування Scratch команди юних програмістів створювали комп’ютерні ігри та анімацію, які пізніше були презентовані перед журі.

Крім того, в рамках заходу відбувся майстер-клас з управління роботом-конструктором M-bot.

Винахідливі та креативні — саме так журі конкурсу назвало проекти дітей та визначило переможців.

Серед найцікавіших робіт: калькулятор, який допомагає розрахувати необхідність створення підприємств з переробки відходів; додаток, що визначає користь від схрещування певних видів рослин для підвищення врожайності; комп'ютерна гра, яка допомагає зменшити залежність дитини від гаджетів; анімація, що розкриває тему важливості протидії зі шкідниками рослин традиційними методами.

З поміж 14 команд журі конкурсу обрало 4 команди-переможці з Вінницької, Хмельницької та Полтавської областей.

«Усі учасники хакатону повернулися додому з подарунками, захватом та жагою отримувати нові знання у програмуванні! А вже на початку 2019 року до ІТ-проекту приєднаються 8 нових шкіл, а також буде поширений новий курс із робототехніки на базі Scratch», — відмітили організатори заходу.

Источник материала
Поделиться сюжетом