Ледве не кожна організація Трампа перебуває під слідством - Washington Post
Ледве не кожна організація Трампа перебуває під слідством - Washington Post

Ледве не кожна організація Трампа перебуває під слідством - Washington Post

У США розпочали розслідування стосовно майже всіх організацій, якими протягом останнього десятиліття керував президент США Дональд Трамп.

Про це пише газета The Washington Post.

Зазначається, що компанія Trump Organization захищається в американських судах, де позивачі звинувачують її у веденні справ з іноземними урядами.

Крім того, низка штатів хоче провести розслідування податкової практики цієї компанії.

Газета також наводить як приклад виборчий штаб Трампа, який "перебуває під пильною увагою" спецпрокурора США Роберта Мюллера.

Як зазначає The Washington Post, Мюллер розслідує і діяльність організаційного комітета США з підготовки та проведення заходів з нагоди інавгурації Трампа.

Є підозра, що комітет використав іноземні надходження, що заборонено законом.

Це питання, а також багато інших планують вивчити і демократи, які в січні 2019 року отримають більшість в Палаті представників Конгресу США і будуть очолювати її комітети, зокрема – спецкомітет з розвідки.

Окрім цього, прокуратура штату Нью-Йорк планує провести масштабне розслідування обставин отримання державних субсидій компаніями Трампа, шукати можливі ознаки порушення президентом конституційної заборони на отримання подарунків та винагород від іноземних держав, а також перевірить діяльність благодійного фонду Дональда Трампа (Donald J.

Trump Foundation).

Видання підкреслює, що Трамп в 2019 році зіткнеться з великою кількістю правових проблем, наслідки яких досі не зрозумілі.

The Washington Post наводить думку експертів, які стверджують, що чинний президент не може бути звинувачений в скоєнні федеральних злочинів.

29 листопада колишній адвокат президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа Майкл Коен визнав провину в даванні неправдивих свідчень у Конгресі стосовно проекту будівництва хмарочоса Trump Tower у Москві.

За словами Коена, два роки тому він розповів конгресменам, які досліджували можливе російське втручання у вибори в США, що проект у столиці РФ був згорнутий в січні 2016 року, тоді як насправді це сталося тільки в червні – коли Трамп уже був єдиним претендентом на роль кандидата від республіканців.

Адковката засудили до тьрох років ув'язнення.

Коена також обвинувачують у тому, що він заплатив за мовчання про стосунки коханкам Трампа - порнозірці Стормі Деніелс і моделі Playboy Карен Макдугал.

Нерозголошення такої інформації могло вплинути на результати виборів, а отже виплати жінкам є порушенням фінансування виборчої кампанії.

Нібито адвокат діяв за вказівкою самого Трампа.

Демократична партія США вважає, що ці звинувачення можуть стати приводом для імпічменту, однак соратники Трампа відкидають обвинувачення.

Сам президент запевняє, що не хвилюється через розмови про імпічмент і впевнений, що люди його підтримають.

Источник материала
Поделиться сюжетом