Диверсія від екс-СБУшника: на Харківщині під залізничну колію заклали вибухівку
Диверсія від екс-СБУшника: на Харківщині під залізничну колію заклали вибухівку

Диверсія від екс-СБУшника: на Харківщині під залізничну колію заклали вибухівку

СБУ запобігла диверсії, яку планували здійснити на залізничній колії у Харківській області.

"Ми провели спеціальну операцію, за результатами якої було попереджено диверсійний акт на одному з об’єктів транспортної інфраструктури Харківської області", – повідомив представник СБУ.

Йдеться про важливу транспортну артерію - ділянку, по якій, зокрема, ходять поїзди сполученням Київ-Лисичанськ, Ужгород-Лисичанськ та інші.

Так, правоохоронці встановили, що за вказівкою виконати цей злочин стоїть так зване міністерство державної безпеки "ЛНР", яке повністю контролюється російськими спецслужбами.

При цьому, виконавцем злочину мав стати 29-річний українець, що заклав вибухівку під залізничним полотном в районі Харківської області та здійснив спробу його активації.

"Заклавши вибухівку, зловмисник виїхав у напрямку тимчасово окупованої території та на відстані 30 км ініціював вибух пристрою телефонним дзвінком", – розповіли в Службі Безпеки.

На щастя, контррозвідка заздалегідь підмінила вибухівку на імітаційний засіб.

Завдяки цьому вдалося попередити теракт.

Уже після фіксації спроби приведення в дію вибухівки виконавця було затримано.

Тепер чоловікові загрожує від 10 до 15 років ув’язнення.

Зі слів самого затриманого, теракт він погодився здійснити за гроші.

Натомість організатором диверсії виявився колишній представник СБУ Єгор Дубровкін.

"Організатор цього злочину – Дубровкін Єгор, 1986 року народження, уродженець Саратовської області Російської Федерації.

Прикро, але це колишній співробітник управління Служби безпеки України в Луганській області, який в 2014 році зрадив військовій присязі", – прокоментував Настюк.

Наразі колишній СБУвець перебуває в розшуку.

"Служба безпеки встановила, що саме Дубровкін відпрацював завдання, а також координував хід його виконання.

За скоєний злочин передбачене покарання згідно зі статтями "Створення терористичної організації" та "Дезертирство" Кримінального кодексу України", – поточнили в спецслужбі.

В СБУ кажуть: особливий цинізм злочину полягає в нехтуванні можливими наслідками для людей, адже поблизу місця закладення вибухівки міг знаходитися поїзд.

Источник материала
Поделиться сюжетом