CNN дізнався про ідею Трампа визнати лідера опозиції президентом Венесуели
CNN дізнався про ідею Трампа визнати лідера опозиції президентом Венесуели

CNN дізнався про ідею Трампа визнати лідера опозиції президентом Венесуели

16 січня.

Президент США Дональд Трамп розглядає питання про визнання лідера венесуельської опозиції, спікера Національних зборів Венесуели Хуана Гуайдо законним президентом країни.

Про це повідомляє іспаномовна редакція телеканалу CNN з посиланням на три джерела, знайомих з ситуацією, інформує УНН.

Сполучені Штати і деякі інші країни не визнають перемогу президента Венесуели Ніколаса Мадуро на виборах 2018 року.

Для Мадуро перемога на цих виборах ознаменувала початок другого президентського терміну.

Визнання Трампом Гуайдо президентом Венесуели буде лише символічним кроком, проте посилить тиск Вашингтона на Мадуро, а також “може обмежити доступ Мадуро і його оточення до фінансових активів, захованих за кордоном”, уточнює CNN.

В адміністрації США розраховують, що визнання Трампом лідера опозиції президентом країни змусить деяких союзників Мадуро покинути уряд.

Прес-секретар Ради національної безпеки США Гаррет Маркіз відмовився підтвердити CNN інформацію про те, що Трамп роздумує над подібним кроком.

У той же час Маркіз заявив, що Вашингтон “висловив свою підтримку Хуану Гуайдо, який в якості спікера демократично обраного Національних зборів оголосив, що Конституція дозволяє йому виконувати повноваження глави держави, і зажадав вільних і чесних виборів”.

Крім визнання Гуайдо президентом Венесуели, Трамп також розглядає питання про введення більш жорстких санкцій проти нафтової промисловості Венесуели, додають джерела CNN.

Серед розглянутих заходів — повне ембарго на венесуельську нафту, уточнюють вони.

Источник материала
Поделиться сюжетом