Росія мститься кримським адвокатам за захист українських громадян - Чубаров
Росія мститься кримським адвокатам за захист українських громадян - Чубаров

Росія мститься кримським адвокатам за захист українських громадян - Чубаров

15 січня.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вважає, що Росія мститься кримським адвокатам за захист українських громадян.

Про це він заявив в ефірі Радіо Крим.

Реалії, передає УНН.

"Якщо говорити про причини дій, які унеможливлюють діяльність Еміля Курбедінова в якості захисника політв'язнів українських громадян, то треба говорити про те, що Росія, як країна-окупант, мстить кожному з юристів, які в умовах окупації наважуються захищати українських громадян.

І тут можуть бути ще значні наслідки не тільки для Еміля Курбендінова, але і для інших адвокатів, які входять в "Кримську центральну колегію адвокатів", - сказав Чубаров коментуючи намір Міністерства юстиції Росії виключити зі складу "Кримської центральної колегії адвокатів" Еміля Курбедінова.

Він назвав цю вимогу "абсолютно неправовою" і нагадав, що Росія незаконно застосовує власні правила в включеному Криму.

Чубаров додав, що таким чином буде здійснено відкритий тиск на адвокатів, і, "як би вони мужньо себе не вели, вони будуть скуті в своїх діях".

Сам Курбедінов вважає, що припис Міністерства юстиції Росії про виключення його з "Кримської центральної колегії адвокатів" є тиском на нього та інших членів колегії в зв'язку з професійною діяльністю.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны