ДФС погодилась з аргументами аграріїв щодо неможливості скасування ПДВ для операцій з зерновими і олійними
ДФС погодилась з аргументами аграріїв щодо неможливості скасування ПДВ для операцій з зерновими і олійними

ДФС погодилась з аргументами аграріїв щодо неможливості скасування ПДВ для операцій з зерновими і олійними

Інформує прес-служба ВАР.

В рамках проведеного заходу відбувся плідний діалог, сторони прийшли до спільного розуміння проблеми та домовились співпрацювати в подальшому.

Аграрії та представники ДФС обговорили причини на наслідки від реалізації даної ініціативи та прийшли до висновку, що такий крок призведе до значних збитків аграрного сектору.

За оцінками ВАР, втрати аграріїв сягнуть близько 50 млрд грн, адже тим самим їх буде позбавлено права на формування податкового кредиту за закуплені ними сировину, добрива, паливно-мастильні матеріали, засоби захисту рослин, що є порушенням їхніх законних прав та інтересів як платників податків.

За результатами круглого столу сторони домовились провести зустріч для пошуку компромісу у вирішенні даного питання.

«Давайте призначимо конкретний день, коли ми з вами проведемо зустріч, у ході якої обміняємося розрахунками і почнемо співпрацювати в іншому ключі, що принесе конкретні плоди для бюджету», — відмітив заступник голови ВАР Михайло Соколов, завершуючи обговорення.

«Ми виступаємо за проведення плідного діалогу з аграріями.

Попрошу всі асоціації підготувати питання для подальшого обговорення на нашій зустрічі», — зазначила директор Департаменту аудиту ДФС Наталія Рубан.

Крім того, представники ДФС пообіцяли вивчити положення розробленого за участі ВАР законопроекту про мінімальне податкове зобов'язання з 1 га товарної землі з метою вирівнювання податкового навантаження між офіційно працюючими підприємствами і тими, що працюють в тіні.

У ході круглого столу було зазначено, що його прийняття сприятиме детінізації вітчизняного ринку сільгосппродукції.

Справа в тому, що одним з мотивів пропозицій Фіскальної служби щодо скасування ПДВ для операцій з зерновими і олійними є активне застосування недобросовісними сільгоспвиробниками схем ухилення від оподаткування ПДВ у сфері сільського господарства та недоотримання доходів Державного бюджету України.

Таким чином ДФС пропонувала за рахунок аграріїв компенсувати провали у боротьбі з податковим шахрайством — емісією фіктивного податкового кредиту (так званими «скрутками»), в тому числі в частині поганої роботи Системи автоматизованого моніторингу відповідності податкових накладних критеріям оцінки ступеня ризику.

У ході проведеного круглого столу сільгоспвиробники зазначили, що вони завжди підтримували боротьбу з тіньовим ринком сільськогосподарської продукції та зі «скрутками», але з цим не слід боротися шляхом знищення аграрного сектору.

Источник материала
Поделиться сюжетом