Аграрний товарообіг з Євросоюзом збільшився на 11% - Мінагрополітики
Аграрний товарообіг з Євросоюзом збільшився на 11% - Мінагрополітики

Аграрний товарообіг з Євросоюзом збільшився на 11% - Мінагрополітики

17 січня.

Обіг аграрними та харчовими товарами між Україною та країнами Євросоюзу збільшився за 11 місяців 2018 року майже на 11%.

Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Міністерства аграрної політики та продовольства України.

За результатами січня-листопада 2018 року зовнішньоторговельний обіг аграрними та харчовими товарами між Україною та країнами ЄС збільшився на 778,6 млн доларів та склав 8,01 млрд доларів.

В свою чергу, український аграрний експорт до країн Євросоюзу збільшився на 362,3 млн доларів та сягнув 5,6 млрд доларів.

"Український аграрний експорт до країн ЄС збільшився майже на 7%", - зазначила заступниця міністра з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева.

У цей час імпорт товарів АПК зріс на 20,6%.

За її словами, вже кілька років поспіль першою п’ятіркою ключових торговельних партнерів України у сфері аграрної промисловості серед країн ЄС є Нідерланди, Польща, Німеччина, Іспанія та Італія.

Зазначається, що найпопулярнішими товарами українського експорту стали кукурудза, насіння свиріпи або ріпаку, м’ясо та харчові субпродукти птиці, пшениця та овочі бобові сушені.

Раніше УНН повідомляв, що з початку поточного маркетингового року (липень-червень) експорт українських зернових перевищив 25 млн тонн.

Источник материала
Поделиться сюжетом