Якими були найкращі розробки Укроборонпрому у 2018-ому
Якими були найкращі розробки Укроборонпрому у 2018-ому

Якими були найкращі розробки Укроборонпрому у 2018-ому

Державний концерн "Укроборонпром" оприлюднив ТОП-5 найкращих розробок нового озброєння 2018 року.

Серед них - крилата ракета "Нептун", снаряд "Квітник", реактивна система залпового вогню (РСЗВ) "Берест", цифровий приціл для високоточного озброєння ОПСН-І та контрбатарейний радар 1Л220УК, - повідомляє прес-служба концерну."За 2018 рік підприємствами, що входять до складу ДК "Укроборонпрому", було розроблено, продемонстровано та направлено на випробування декілька десятків нових та модернізованих зразків озброєння, військової техніки та їх основних складових частин...

Серед всіх розробок найбільш значними є новітня крилата ракета "Нептун", оновлений високоточний 152-мм снаряд "Квітник", РСЗВ "Берест", оптико-прицільна станція ОПСН-І та контрбатарейний радар 1Л220УК", - інформує прес-служба.

Згідно з повідомленням, серед інших досягнень: нова розробка від Миколаївського бронетанкового заводу – бойова розвідувальна машина "Мангуст", презентована на міжнародних безпекових форумах, новинка від ДП "Спеціалізована зовнішньоторговельна фірма "Прогрес" – мобільний радіолокаційний комплекс охорони периметру "Харза", що призначений для захисту стратегічних об'єктів від нападу диверсійних груп та безпілотників.

За інформацією "Укроборонпрому", у 2018 році оборонні підприємства не лише постачали військову техніку та озброєння, а й доклали максимум зусиль на створення нових зразків зброї.

У разі запуску серійного виробництва вони здатні суттєво посилити міць українського війська та завдати нищівного удару противнику.

Держпідприємство "Антонов" планує відновити виробництво важких транспортних літаків Ан-124 "Руслан".

Источник материала
Поделиться сюжетом