МОЗ Канади спростувало аргументи проти використання гліфосату
МОЗ Канади спростувало аргументи проти використання гліфосату

МОЗ Канади спростувало аргументи проти використання гліфосату

Про це пише news.

Агентство з регулювання боротьби з шкідниками вже провело оцінку гліфосату в 2017 році і схвалило його для подальшого використання в Канаді з деякими додатковими вимогами до маркування.

В огляді, в якому розглядалося понад 1300 різних досліджень, зроблено висновок: продукти гліфосату не становлять небезпеки для людей або довкілля, якщо вони правильно промарковані і використовуються належним чином,.

Гліфосат використовується в більш ніж 130 продуктах, що продаються в Канаді, і застосовується багатьма фермерами для захисту рослин від бур'янів.

Після рішення канадського МОЗ вісім груп екологічного спрямування висловили заперечення, вказавши, що докази, використані для підтвердження продукту, мають сумнівну репутацію, оскільки компанії-виробники ЗЗР вплинули на результати досліджень.

Звинувачення були засновані на документах, озвучених в судовому процесі проти Monsanto, коли позивачеві присудили багатомільйонну компенсацію, тому що присяжні вирішили, що ракове захворювання позивача спровокувала робота з гліфосатом.

Екологічні групи вимагали, щоб міністр охорони здоров'я Джинет Петіпас Тейлор наказала провести незалежний розгляд рішення Міністерства охорони здоров'я Канади.

Замість цього канадський МОЗ доручив 20 вченим, які не беруть участі в первісному огляді, вивчити результати роботи своїх колег.

У підсумку, Конні Моас, директор відділу по впливу на здоров'я канадського Агентства з регулювання боротьби з шкідниками, зазначила, що «висловлені заперечення не створили сумнівів або проблем щодо наукової основи для вирішення про переоцінку гліфосату в 2017 році», додавши, що жодне агентство по боротьбі з шкідниками в світі не стверджує, що гліфосат викликає рак при нинішніх рівнях впливу.

Источник материала
Поделиться сюжетом