Рада відхилила закон про європейські вимоги до матеріалів для харчових продуктів
Рада відхилила закон про європейські вимоги до матеріалів для харчових продуктів

Рада відхилила закон про європейські вимоги до матеріалів для харчових продуктів

17:24, 17 січня 2019.

Агро.

Ним передбачалося привести законодавчу базу у сфері безпеки харчових продуктів у відповідність з європейськими нормами.

Рада відхилила євроінтеграційний законопроект / фото УНІАН.

Верховна Рада відхилила законопроект про вимоги до предметів та матеріалів, що контактують з харчовими продуктами, який входить до переліку євроінтеграційних законів.

Як передає кореспондент УНІАН, за законопроект "Про вимоги до предметів та матеріалів, що контактують з харчовими продуктами» (№4611) проголосували лише 165 народних депутатів за необхідного мінімуму у 226 голосів.

При цьому депутати не підтримали жодної ухвалення законопроекту в цілому як закону, ні напрявлення його на доопрацювання в комітет або суб'єкту законодавчої ініціативи.

Як наголошується в пояснювальній записці, законопроект було розроблено з метою встановити правові та організаційні засади обігу предметів і матеріалів, призначених для безпосереднього або опосередкованого контакту з харчовими продуктами для збереження здоров'я споживачів і захисту їх інтересів, а також адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу у сфері безпеки харчових продуктів.

Законопроектом передбачалося введення спеціальних заходів для окремих груп предметів і матеріалів, Державного реєстру речовин, дозволених для використання у виробництві предметів і матеріалів, а також Державного реєстру речовин, які можуть входити до складу активних або інтелектуальних предметів та матеріалів, визначалася процедура включення і виключення речовин з такого списку.

Крім того, проект закону містив вимоги до маркування предметів і матеріалів, що контактують з харчовими продуктами, ідентичні вимогам Європейського Союзу.

На думку авторів документа, реалізація положень проекту закону сприятиме підвищенню рівня захисту здоров'я та інтересів споживачів, забезпечить прозорі умови ведення господарської діяльності у сфері виробництва, постачання, обігу та реалізації харчових продуктів, а також предметів і матеріалів, що контактують з ними.

Як повідомляв УНІАН, у рамках реалізації Угоди про асоціацію між ЄС і Україною Верховній Раді необхідно ухвалити низку законодавчих ініціатив, спрямованих на гармонізацію законодавства України з нормами Європейського Союзу, в тому числі про вимоги до предметів та матеріалів, що контактують з харчовими продуктами.

#Рада#продукти харчування.

Источник материала
Поделиться сюжетом