Сенатори США попросили Трампа дозволити допитати перекладачів із зустрічей з Путіним
Сенатори США попросили Трампа дозволити допитати перекладачів із зустрічей з Путіним

Сенатори США попросили Трампа дозволити допитати перекладачів із зустрічей з Путіним

17 січня.

Сенатори-демократи Боб Менендес і Джек Рід направили в Білий дім запит про надання можливості допитати перекладачів, які були присутні на зустрічах президента Дональда Трампа і російського лідера Володимира Путіна.

Спільну заява сенаторів поширили в середу їх прес-служби, передає УНН.

"Сьогодні сенатори направили в Білим будинок лист з проханням про надання підтвердження, що президент Трамп належним чином зберіг записи своїх переговорів з російським президентом Володимиром Путіним.

Сенатори також запросили Білий дім дозволити Конгресу допитати перекладачів, які були присутні на зустрічах президента Трампа з Путіним", - повідомляє прес-служба.

Пильна увага ЗМІ і законодавців в США було залучено до цієї теми у зв'язку з новою публікацією в газеті The Washington Post.

Видання виступило з твердженням, що Трамп приховував від членів американської адміністрації подробиці своїх зустрічей з Путіним, в тому числі в Гамбурзі.

Зазначалося, зокрема, що після зазначеної зустрічі Трамп нібито забрав собі записки перекладача, який був присутній на ній, і велів йому не розповідати про це іншим членам адміністрації.

Американський лідер в суботу в інтерв'ю телеканалу Fox News, коментуючи затвердження The Washington Post, підкреслив, що ніколи не намагався приховувати будь-які подробиці про своїх розмовах з президентом Росії.

Перша зустріч Путіна і Трампа відбулася на полях саміту "двадцятки" в Гамбурзі на початку липня 2017 року.

Вона тривала понад дві години замість запланованих тридцяти хвилин.

Президенти Росії і США обговорили, зокрема, врегулювання в Сирії і на Україні, ситуацію на Корейському півострові, питання забезпечення безпеки в кіберпросторі.

Перша Повноформатна зустріч Путіна і Трампа відбулася в липні минулого року в Гельсінкі, на ній обговорювався широкий спектр міжнародних проблем і стан двосторонніх відносин.

Вони стосуються свідчень Коена стосовно втручання РФ у президентські вибори у США в 2016 році.

Источник материала
Поделиться сюжетом