Смертей від грипу може побільшати через непрофесійні дії МОЗу - Дубіль
Смертей від грипу може побільшати через непрофесійні дії МОЗу - Дубіль

Смертей від грипу може побільшати через непрофесійні дії МОЗу - Дубіль

Міністерство охорони здоров’я ігнорує точку зору професійної спільноти щодо підвищених ризиків інтенсивної вакцинації населення проти кору у розпал епідемії грипу.

Це може призвести до зростання смертності від грипу через ускладнення після такої вакцинації.

Про це в своєму блозі на сайті Киеввласть написав народний депутат, заступник голови партії «Батьківщина» Валерій Дубіль.

За його словами, у минулому році 54 481 людина захворіла на кір, бо кілька років тому Міністерство охорони здоров’я провалило вакцинацію.

Про це говорили також результати аудиту Рахункової палати.

«Тепер, щоб якось поліпшити ситуацію, МОЗ планує у пік (!) захворюваності на грип та ГРВІ, у середині лютого 2019 року, провести «спецоперацію для підвищення рівня імунізації дітей» віком від 6 до 18 років.

Тисячі фахівців практичної охорони здоров’я, мільйони батьків і дітей вимушені йти на ризиковані рішення та дії у питанні безпеки масової вакцинації проти кору під час епідемії, бо МОЗ повністю ігнорує експертну думку провідних вітчизняних вчених та медичної спільноти країни», - відзначив нардеп.

Він також вказав на дослідженні науковців, відповідно до яких масові щеплення проти кору під час епідемії грипу здатні негативно впливати на специфічну імунну відповідь, призводити до виникнення вакциноасоційованих випадків кору та можуть стати на перешкоді досягнення рівня охоплення 95%, на що, зазвичай, направлені заходи масової вакцинації.

На думку Дубіля, ризики масової вакцинації проти кору під час розгортання епідемії грипу, наражають на велику небезпеку, дискредитують ідею вакцинації, та унеможливлюють формування колективного імунітету.

«У МОЗі працюють некомпетентні люди, які ігнорують експертів.

І «стіна», якою вони відмежовуються від спеціалістів, може призвести до ще більш непередбачуваних гірких наслідків», - впевнений депутат.

Він також запевнив, що не агітує проти вакцинації, оскільки це - найдієвіший засіб захисту від цієї інфекції та реальний механізм зупинки епідемії через переривання передачі вірусу кору.

Проте не за умов ускладненої епідемічної ситуації з інших інфекційних захворювань.

Дубіль звернувся до керівників на місцях, аби вони у кожному конкретному випадку вивчали із експертами особливості розвитку епідемічного процесу інфекцій в регіоні і тільки після цього ухвалювали рішення про масову вакцинацію.

«Найцінніше у житті людини – здоров’я, і тому ми маємо зберегти здоров’я нашої нації у той час, коли державні чиновники це зробити не здатні!» - підсумував він.

Источник материала
Поделиться сюжетом