СММ ОБСЄ виявила на окупованому Донбасі гаубиці і танки бойовиків
СММ ОБСЄ виявила на окупованому Донбасі гаубиці і танки бойовиків

СММ ОБСЄ виявила на окупованому Донбасі гаубиці і танки бойовиків

20:02, 17 січня 2019.

Війна.

29 танків спостерігачі місії помітили поблизу населеного пункту Біле у Луганській області.

ОБСЄ виявила на окупованому Донбасі танки бойовиків / фото УНІАН.

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі заявляють, що на тимчасово окупованих територіях Донбасу виявили гаубиці і танки бойовиків.

Як повідомляється у звіті місії за період з 19.30 15 січня до 19.30 16 січня, опублікованому сьогодні на сайті ОБСЄ, місія продовжила здійснювати моніторинг відведення озброєння, передбаченого Мінським меморандумом, а також Комплексом заходів із виконання Мінських угод і доповненням до нього щодо відведення танків з озброєнням калібру до 100 мм.

Зокрема, 16 січня спостерігачі бачили 1 зенітний ракетний комплекс (9К35 «Стріла-10») у Донецьку і 1 танк (невстановленого типу) поблизу Софіївки (колишнє Карло-Марксове, 40 км на північний схід від Донецька).

Також безпілотний літальний міні-апарат СММ виявив 2 самохідні гаубиці (2С1 «Гвоздика», 122 мм) і 4 буксирувані гаубиці (Д-30 «Жаба», 122 мм) поблизу населеного пункту Біле (22 км на захід від Луганська).

Крім того, місія виявила озброєння, розміщене за визначеними лініями для його відведення, але за межами виділених місць зберігання озброєння.

Зокрема, 16 січня безпілотний літальний міні-апарат СММ виявив у непідконтрольних уряду України районах "29 танків (одинадцять T-72 і вісімнадцять T-64) поблизу Білого".

#танки#гаубиці#СММ ОБСЄ#озброєння бойовиків.

Источник материала
Поделиться сюжетом