США запланували вивести протиракетну оборону в космос

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп у четвер, 17 січня, представить нову стратегію протиракетної оборони країни.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Зазначається, що стратегія базується на результатах аналізу дії систем протиракетної оборони за 2017 рік.

Так, за даними аналізу, існує необхідність урахування нових сценаріїв загроз у світі та розробки нових технологій перехоплення ракет.

Тож Вашингтон, зокрема, робитиме ставку на базовані у космосі системи оборони.

Згідно з витягами зі звіту Агентства протиракетної оборони США (MDA), США розглядають як загрозу наміри Росії та Китаю у сфері розробки гіперзвукових ракет.

Водночас США планують використовувати для виявлення гіперзвукових ракет сенсори у космосі.

Крім того, Пентагон може розміщувати на орбітах супутники-перехоплювачі для знищення балістичних ракет.

Наголошується, що презентація нової стратегії відбудеться за два тижні до спливу терміну ультиматуму, який Вашингтон висунув Москві щодо виконання умов Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності (ДРСМД).

Як повідомлялося, 4 грудня державний секретар США Майк Помпео повідомив, що Вашингтон протягом 60 днів перестане дотримуватися положень Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності (INF), якщо Росія не повернеться до виконання взятих на себе зобов'язань.

Своєю чергою, країни НАТО заявили, що Росія порушує відповідний договір.

4 жовтня голова Пентагону Джеймc Меттіс заявив, що розгортання Росією ядерних ракет з порушенням Договору INF є "неприйнятним", і якщо Москва не повернеться до виконання своїх зобов'язань, Вашингтон повинен буде вживати заходів.

Також США передали Росії список питань щодо виконання Договору INF, зробивши це за кілька днів до оголошення про намір вийти з нього.

Источник материала
Поделиться сюжетом