Суд заблокував створення нового медуніверситету в Одесі – Супрун
Суд заблокував створення нового медуніверситету в Одесі – Супрун

Суд заблокував створення нового медуніверситету в Одесі – Супрун

13:13, 17 січня 2019.

Країна.

За інформацією Супрун, постанову ухвалено судом на заяву екс-ректора Одеського медуніверситету Валерія Запорожана.

У Супрун дізналися про це тільки на цьому тижні / фото УНІАН.

Окружний адміністративний суд Києва заблокував створення нового вишу на базі Одеського та Кримського медичних університетів.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила в.

міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

За її словами, суддя Окружного адміністративного суду Києва Руслан Арсірій своїм рішенням 10 січня заблокував реорганізацію Одеського національного медичного університету, про що в міністерстві дізналися лише цього тижня.

«Ми дізналися про рішення судді Окружного адміністративного суду м.

Києва Арсірія від 10.01.2019, яке по суті забороняє вносити будь-які зміни до Єдиного державного реєстру юридичних осіб по ОНМУ.

Постанову ухвалено на заяву екс-ректора Валерія Запорожана (екс-ректор Одеського медуніверситету - УНІАН), - написала Супрун, зазначивши, що в понеділок на сайті уряду було опубліковано розпорядження про створення Національного одеського медичного університету.

Як повідомляв УНІАН, у липні 2018 року МОЗ заявило про дострокове розірвання контракту з ректором Одеського національного медичного університету Запорожаном, оскільки до міністерства нібито неодноразово надходили скарги від народних депутатів і громадських організацій про його неправомірні дії.

У зв'язку з цим МОЗ ініціювало перевірку, але Запорожан перешкоджав цьому.

31 серпня вчена рада медуніверситету обрала своїм головою Запорожана, а особою, уповноваженою керувати університетом, голову профкому Юрія Сухіна.

У свою чергу Міністерство охорони здоров'я заявило, що це незаконно й поклало виконання обов'язків ректора вишу на проректора Владлену Дубініну.

У грудні під час захоплення ректорату університету прихильниками Запорожана судові виконавці озвучили рішення суду.

За інформацією представника профкому університету Анни Пушкової, одним із судових рішень МОЗ заборонено призначати керівників вишу до розгляду позову Запорожана - екс-ректор оскаржує в судовому порядку законність свого звільнення.

В кінці грудня минулого року в МОЗ заявили, що планують створити новий одеський Національний медичний університет на базі Одеського національного медуніверситету та Кримського державного медуніверситету ім.

#суд#Супрун.

Источник материала
Поделиться сюжетом