Збільшено суму штрафу за розповсюдження видавничої продукції, ввезеної з території держави-агресора без дозвільних документів

Стало відомо про зміну розмірів адміністративно-господарських штрафів за порушення вимог законодавства щодо розповсюдження на території України видавничої продукції, що має походження (виготовлена) та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України, без відповідного дозволу, передбаченого статтею 28-1 Закону України «Про видавничу справу».

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

Відтепер, у зв’язку зі збільшенням з 1 січня 2019 року розміру мінімальної заробітної плати, розповсюдження на території України видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України, без наявності відповідного дозволу, тягне за собою накладення на правопорушників адміністративно-господарського штрафу в розмірі 41 730 грн.

(десяти мінімальних заробітних плат) за кожен випадок такого розповсюдження, вчиненого вперше, та у розмірі 208 650 грн.

(п’ятдесяти мінімальних заробітних плат) за кожен наступний випадок такого розповсюдження.

У 2018 році уповноваженими особами Держкомтелерадіо складено 27 протоколів про накладення адміністративно-господарських штрафів на суму 1 005 210 грн.

З метою уникнення можливих ускладнень, пов’язаних із застосуванням адміністративно-господарських санкцій, Держкомтелерадіо закликає суб’єктів книгорозповсюдження відповідально ставитися до добору асортименту видавничої продукції, що ними реалізується, та утримуватися від вчинення дій, які йдуть у розріз з чинним законодавством.

Youtube, страницу «Хвилі» в Facebook.

Сообщение Збільшено суму штрафу за розповсюдження видавничої продукції, ввезеної з території держави-агресора без дозвільних документів появились сначала на ХВИЛЯ.

Источник материала
Поделиться сюжетом