"Шатдаун": Трамп скасував поїздку делегації США в Давос - Білий дім
"Шатдаун": Трамп скасував поїздку делегації США в Давос - Білий дім

"Шатдаун": Трамп скасував поїздку делегації США в Давос - Білий дім

Поїздка делегації США на Всесвітній економічний форум у Давосі скасована у зв'язку з частковим закриттям уряду США, повідомляє Білий дім.

"Через те, що 800 тисяч великих американських робітників не отримують зарплату і для того, щоб його (президента - ред) команда могла допомагати, президент Трамп скасував поїздку своєї делегації на Всесвітній економічний форум у Давосі, Швейцарія", - заявила прес-секретар Білого дому Сара Сандерс.

Раніше у вівторок Білий дім заявляв про скорочення делегації, яка повинна була попрямувати в Давос з 22 по 25 січня.

Планувалося, що делегацію очолить міністр фінансів Стівен Мнучин, до нього приєднаються державний секретар Майк Помпео, міністр торгівлі Вілбур Росс, торговельний представник США Роберт Лайтхайзер і заступник глави адміністрації Кріс Ліддел.

Трамп переконаний, що тисячі людей, які вимушено припинили працювати через "шатдаун" в Сполучених Штатах, також хочуть, щоб стіна була побудована.

Лідер демократів в Сенаті Чарльз Шумер заявив, що Трамп повинен відмовитися від стіни – чітко і просто", щоб вивести уряд з "шатдауна".

Через суперечки між республіканцями і демократами з приводу вимоги президента США Дональда Трампа виділити 5 млрд доларів на будівництво стіни вздовж кордону з Мексикою прийняття бюджету країни заблоковані.

Поки дебати щодо стіни тривають, близько 800 тисяч федеральних службовців не отримують зарплату.

Більша частина з них пішла на вимушений неоплачувану відпустку.

Припинення фінансування федеральних структур на Різдво призвело до хаосу в кінці 2018 року, який доповнився різким падінням фондових ринків, внутрішньопартійним загостренням через звільнення міністра оборони Джеймса Меттіса, виведенням військ з Сирії, а також розслідуванням спеціального прокурора ФБР Роберта Мюллера.

Источник материала
Поделиться сюжетом