США залишать у Сирії тисячу військовослужбовців – The Wall Street Journal
США залишать у Сирії тисячу військовослужбовців – The Wall Street Journal

США залишать у Сирії тисячу військовослужбовців – The Wall Street Journal

Сполучені Штати розробили плани залишити у Сирії до 1000 військовослужбовців, хоча кілька місяців тому президент Дональд Трамп пообіцяв повністю вивести війська, що викликало відставку його міністра оборони Джеймса Меттіса.

Про це повідомляє Daily Beast із посиланням на The Wall Street Journal.

Рішення залишити до тисячі військовослужбовців, що становитиме приблизно половину присутніх у Сирії американських військ, прийшло після невдалих переговорів між адміністрацією Трампа та чиновників з Європи, Туреччини та курдів.

Як повідомляється, чиновники місяцями працювали над розробкою плану зі створення безпечної зони у північно-східній частині Сирії для сирійських біженців, але вони ще не змогли домовитися про те, хто буде підтримувати та патрулювати її.

Рішення залишити половину військового контингенту у Сирії, швидше за все, заспокоїть американських законодавців, які жорстко розкритикували Трампа за його початковий план, і стверджували, що повне виведення американських військ дозволить "ІДІЛ" повернути собі території в країні.

Через кілька годин після публікації The Wall Street Journal Пентагон спростував оприлюднену інформацію, назвавши статтю "фактично невірною".

Міноборони США запевнило, що продовжить реалізовувати наказ президента щодо скорочення кількості американських військ у Сирії.

Источник материала
Поделиться сюжетом